Author

• Gee Lion • 15:15:00 • • 18 Sembang

  • Menggunakan nama pena, Gee Lion.
  • Berzodiak Sagittarius, penulis menamatkan zaman bujangnya dengan lelaki pilihan hati pada Mei 7, 2015.
  • Dikurniakan dengan seorang anak perempuan pada Februari 21, 2016.
  • Berasal dari Pahang, penulis berkelulusan dari Universiti Malaya tetapi menceburi bidang kerjaya yang berbeza dengan jurusan dipelajarinya.
  • Penulis menggemari penulisan yang berpuitis, tetapi jiwanya tidaklah begitu puitis. Filem cinta bukanlah makanan si penulis.
  • Seorang kaki wayang, penulis lebih gemarkan filem yang berunsur patriotik dan magika.
  • Buku bergenre alternatif menjadi pilihan penulis untuk menghabiskan masa lapang.
  • Berkecimpung sebagai part-time blogger seawal tahun 2010, brand Diari Dandelion diwujudkan lewat tahun 2013.
  • Minat menulis adalah sebab utama wujudnya blog Diari Dandelion.
  • Stanza, santai, motivasi dan isu adalah intipati utama blog ini.
  • Akhir kata, majulah blogger untuk negara. Tingkatkan kualiti, jauhkan kontroversi. Ahaks.
Lilypie First Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers


Arwah ibu tersayang
Jemilah Daen
1953 - 2003

Al-Fatihah


Disclaimer :

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat dan gambar di sini adalah dari penulis sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika penulis letakkan nama pemiliknya. Sebarang PRINT SCREEN & PLAGIAT blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan penulis. Penulis tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Diingatkan, pendapat penulis tidak semestinya kekal dan boleh berubah mengikut konteks dan keadaan semasa.

Terima kasih.

  1. Really nice blog! Kemas je! Blog baru eyh? Dah follow sini! Followback boleh? :) Btw, dah balas! http://koxtau.blogspot.com/2014/01/running-man-xd.html

    ReplyDelete
  2. saya suka blog ni..cantik *Smile**

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih cik puteri.. alhamdulillah.. :)
      pic profile cik puteri yg betul ke tu?
      cantiknya subhanallah.. ^^

      Delete
  3. Kemana menhilangnya gee lion?sya suka ja dtg jenjln sini..bahasa2 yg amat puitis..kena dgn jiwa..cuma mngkin sya x pndai nk puitis mcm gee.ja.hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah cik adrianna, masih hidup and somewhere.. terima kasih sudi berkunjung ke mari.. atas sebab2 tertentu, saya terpaksa hadkan berblog. apa2pun, saya ucapkan terima kasih kpd cik adrianna & sesiapa yg baca komen saya ni, sebab tanpa jemu masih sudi singgah ke mari. inshaAllah saya akan membalas jejak kalian, tak lama lagi. inshaAllah.. doakan yg terbaik utk saya.. :')

      Delete
  4. "Tapi sayangnya korang takkan jumpa punyalah aku kat luar" <-- apa maksud Gee ea? memang TAK BOLEH keluar ke camne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah TAK BOLEH keluar..
      kalau keluar kang jadi cair mcm puteri lilin..
      mwahaha..

      takdelah,
      maksud saya..
      saya tak prefer berjumpa di luar..
      UNLESS
      dah jadi teman yang betul-betul rapat.. ^_^

      tapi jangan risau,
      saya tetap manusia biasa seperti anda
      makan daging ayam daging lembu
      bukan daging manusia..
      hehe.. ;D

      Delete
  5. part atas sekali tu, rasa nak marah
    rupanya tahu kitorang ni tak paham!
    lagilah akak yang cute tapi tak berapa nak muda ni
    letih berfikir, tapi nak juga baca...hehe

    ko ni buat akak rasa nak juga jumpa ko,
    afif mesti suka kalau mama dia kata nak bawa dia jumpa alien =)
    alien sebab ko kata tak akan jumpa kat luar
    mesti ko ada kuasa macam magneto ke mystique ke (versi tutup aurat)
    sebab tu tak boleh jumpa walhal ada! hehe

    merapu meraban dah kat blog orang ni, maap
    tak boleh mengawal diri arini, anyway, ko dah sihat ke?
    aritu masuk wad kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh mestilah saya tahu..
      cuma purak-purak tak tahuk sajak..
      wakakakakaka..
      tak paksa pun baca, tapi kalau tak baca tu sedih jugak lah..
      kadang2 merajuk bawak dirik.. hihihi.. parah..

      taklah kak yana, alien tu takdelah.. apatah lagi predator..
      cuma saya ni pemalu sikit [sikit je ea] orangnya..
      jadi takut nanti bila dah jumpa.. terkulat2 tersipu2..
      eheeee menyampahhhh!!

      bukan selalu nak merapu kat blog orang kan?
      blog saya pulak tu,
      nasib baik saya terima dgn hati terbuka..
      kalau orang lain, maybe dah kena banned kak yana ni.. hehehe..

      alhamdulillah sihat.. okay lah kot.
      minor surgery je.
      masuk isnin, hari selasa dah boleh keluar.
      so next just follow-up je dengan doctor..

      dah membebel jugak panjang2 kat sini dah kenapa... kikiki.. (=

      Delete
    2. alien takde ke, alien tak wujud? hehe
      kat malaysia alien memang takde, ada bunian dan yang sewaktu dengannya aje
      alien dia duduk amerika aje, samalah dengan predator tu =)

      berdasarkan dari cara ko bercerita di ruangan komen
      tak rasalah ko ni pemalu sangat
      tapi berdasarkan entry di blog, berkemungkinan
      orang jiwa puitis memang pemalu
      cam akak ni, kena gaya dengan orang yang bercerita...talkative
      tak terlayan wei! mau segala cerita diceritakan
      tengoklah, dah bebel panjang lagi...hehe

      minor surgery? akak penah kena masa umur 6 tahun
      hernia masa tu, sakit jugalah
      ko pula untuk apa? appendicitis?
      apapun take care ye, hidup sekali je =)

      dah-dah, panjang sangat dah nui, kena banned pula kang =)

      Delete
    3. yang bunyi agak2 saintifik tu, memang wujud kat amerika je.
      bunyi agak2 kekampungan macam bunian, jin, hantu & sezaman dengannya opkos la ada kat nusantara saja.. hoho..

      oh ye ke? boleh agak dari cara saya menulis ye.
      well if that so, kira kita ni macam lebih kurang samalah dlm bab-bab berkenalan ni.
      kalau kena gaya, haaa ambek kau; joyah sebelah rumah pun boleh join borak sekali.. mwahaha..

      mak aih, hernia kak yana?
      salah gaya tu mau kena kencing through tiub je [eh ye ke?]

      saya minor surgery to remove cyst.
      alhamdulillah, setakat ni masih okay lagi.
      alhamdulillah ;D

      inshaAllah kak yana, akan cuba hargai baki hidup yang sedia ada ini dgn penah rasa syukur dan bahagia..
      inshaAllah..

      Delete
    4. kalau dah camtu, kita ni kena jumpa! hehe
      barulah tahu happening ke idak
      ke boleh dengar jarum peniti jatuh
      tapi aisy tak boleh bawa, nanti ada orang cubit pipi...hehe

      ye, hernia cayang wei
      tapi aka tak ingatlah kena pakai tiup ke apa
      akak ingat kesan lepas operation tu aje yang sakit =)

      cyst yang belum kahwin pun boleh kena ye?
      baru tahu ni, jaga diri elok-eloklah
      kalau tak kita yang jaga, sape lagi dak?
      apapun take care cuz i care =)

      Delete
    5. hamboi hover sungguh kalau jarum peniti jatuh pon boleh dengor.
      itu zaman2 kena marah ngan ustaz boleh ler.
      bukan setakat jarum peniti, bunyi kipas siling pun dah mcm bunyi angin ribut.. wakakakkakiku..

      alhamdulillah sy tak kena bahagian tu,
      saya terkena bahagian lainnya..
      opkos boleh kena kak,
      sakit ni tak kenal manusia; jantina atau umurnya..
      dia kalau nak datang, dia main bedal je sesiapa..
      huhuhu..

      inshaAllah akan jaga diri elok2 pasni,
      utk diri sendiri,
      sebab takde orang nak ambil berat hidup ni..
      hehehe..
      thanks kak yana!
      love you so much!
      muachhh!!

      p/s : ape pulak tak leh bawak Aisy? rugi lah. tak dapat hadiah. mak2 budak tak leh dpt hadiah, anak2 je boleh.. mwehehehe..

      Delete
    6. ada hadiah ye? sekarang juga akak bawa
      bila dan di mana? hehe
      nampak tak sape yang berlebih sekarang ni?

      Delete
    7. nampak nampak..
      O_O

      over bak hang!!

      Delete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.