Recovery of feeling

• Gee Lion • 23:03:00 • 13 Sembang
I've done a research on how to overcome your workload and losing your interest in the same time. And still I can't find any solid reason on how this mindset will let people agree with you. People would say that two years is not long enough when you started your first job but for me, it is long enough when no one can guide you and tell you what to do. It's so exhausted.

Because like it or not, life is a part of learning process. You need a teacher that can guide you. And stop shitting by telling me "Experience is the best teacher." Being alone in everything you do without proper person to refer with, and you start wondering whether you are doing it right all this time. It seems practically endless. Moreover, when you didn't received that appreciation after your worked so hard. People hate you because of your initiate knowledge didn't go well with the one they have. What to say? We are all have different circumstances that put us to learn life in different way. Unless you are the boss, and people don't have to argue with you. They just need to be agree with you. Shit. I think as human, we should respect people's differences. And heard them. Maybe we can improve our own little knowledge. But yeah, who cares?


I think I need some rest. Enough with working, weekend working, overtime working. Okay, still there's nothing wrong with workload, in fact it shaped my knowledge day by day. I just think that this is the time where I should leave everything behind and pursue what I want. And I know I can't grow any further here.

Okay, done dengan karangan English aku yang merapu dan tunggang langgang.

Aku baru je dapat restu dari dia. Ha'ah dia, yang pernah jadi ex-bf, pernah juga jadi ex-tunang. Hurm, jangan ex-suami pulak sudah. Haha. Tak salahkan nak berehat seketika dari dunia pekerjaan. Hell yo, bila takde benda nak buat nanti confirm aku jadi rindu kat blog ni. Confirm aku akan update blog hari-hari.. Yeay yeay!

See ya.

  1. Kalau aku kata aku faham perasaan kau sebab aku pon pernah rasa, mungkin tak berapa tepat.
    Tapi circumstances macam tu mmg pernah berlaku pada aku.
    Seperti aku, aku decided to stop, rest and reset.

    The best decision of my life :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. good point.
      stop, rest & reset.
      benda tu la aku akan buat ^_^

      Delete
  2. ikut gerak hati ... utamakan keperluan diri ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih belum pasti.. :')
      but now dah buat keputusan apa yg perlu..

      Delete
  3. Betul2, rehat jap fikir betul2 apa yg sbnrnya kita minat dan boleh teruskan...

    ReplyDelete
  4. mak ai, demam akak nak baca karangan BI ko dik
    maklumlah, akak failed BI dulu time SPM =)

    apapun, akak doakan yang terbaik untuk kamu
    kita tak tahu jalan tu betul atau tak kalau kita tak mengorak langkah
    akak ni pun dah berapa kali kata berhenti
    tapi masih lagi dekat sini untuk tahun ke lapan, macam orang bodoh
    especially bila tak penah dapat sebarang penghargaan
    jangan tiru kebodohan akak ye, all the best =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe kak, inshaAllah bodoh bodoh pon, ada jugak lesson yang kita belajar kan. mungkin dapat asah diri utk membiasakan diri berada dalam tekanan. so that kita jadi tepu dengan keadaan tu. inshaAllah, mungkin sekarang kita tak nampak pengaruhnya but soon, inshaAllah.. itu yg saya rasa.. hurmm..

      hehe.. sekali sekala mengada2 nak tulis BI.. hehe.. :)

      Delete
  5. Salam. Hee jangan jadi X-man juga sudah. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah tak.. ada jodoh tak kemana kan wak.. =)

      Delete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...