Penghargaan Top Three # 2

• Gee Lion • 20:02:00 • 58 Sembang
Sometimes, the smallest things take up the most room in your heart. - Author of Winnie the Pooh
Entri penghargaan ke-Dua ini khas buat blogger-blogger yang setia mengunjungi serta membaca entri-entri dalam Diari Dandelion.

Bulan Februari ni nampaknya saya lebih berhiatus dari menghasilkan entri. Rupanya cuma ada 10 entri yang saya publish daripada jumlah 28 hari. Ini bermakna 18 hari yang sudah, saya diam menyepi. Maklumlah, tak lama lagi akan menerima kunjungan Auditor dan Tax.. Maka, banyak persiapan perlu dilakukan.

Jadi TOP THREE yang terpilih untuk bulan FEBRUARI ini adalah :
Nurul Hidayah
Mizz Aiza
Asha Hana

Cik +Nurul Hidayah juga adalah antara insan pertama yang sudi singgah ke blog ini. Komennya yang terawal yang boleh dikesan adalah di entri pertama blog ini. Waktu dunia tengah kacau. Cik Nurul menulis diari online, sebab nama blog dia pun "Nurul Hidayah's Diary". Iye ke cik Nurul? Yang saya pasti, saya tak stress baca blog awak.. Hehehe..

Sementara itu di blog favourite saya, blog +Mizz Aiza, ada banyak tips-tips yang dikongsi juga entri motivasi, memang tak rugi kalau korang terjah blog dia. Dan lately, saya dah termiss banyak entri blog Mizz Aiza kerana kesibukan. One of my favourite entry in her blog is Jangan Terlalu Mencintai. Jangan tanya mengapa. Jeng jeng jeng..

Cik +asha hana yang selalu saya ternanti-nanti Poetry dia. Ada makna kat situ. Selepas beberapa lama saya membaca blog dia, saya dapat mengesan ada beberapa persamaan keadaan yang sedang saya dan dia lalui. Itupun kalau saya tak salah. Apa dia tu? Biarlah saya rahsiakan. Boleh cik Hana?

OTHERS LOVED BLOGGER

Ada yang kata, berkawan sekarang kurang kemanusiaannya (quotes from my bos). You blog, yeah you boleh kenal ramai orang. Siapa tu, you tak kenal pun. Puas ke macam tu?

Saya tak peduli hal tu. Bukan sebab saya tak peduli siapa reader blog ni, but kita berblog ada banyak tujuannya. Dan tujuan saya bukan sebab nak ramai kawan blogger. Saya, cerita apa yang saya tak boleh cerita depan kawan sendiri. Saya, cerita apa yang bermain dalam fikiran ni yang susah untuk orang lain hadam. Pada yang memahami dan membaca sekaligus jadi pengunjung setia blog ini atas apa jua alasan, saya ucapkan ribuan terima kasih.

Ada yang kata, tanpa reader, blog boleh je hidup. Tanpa follower, blog boleh je jalan. Tapi kalau takda faktor pemangkin kedua ni, nak berblog pun terasa sendu. Setuju?


Entri penghargaan ini telah dirumus bersama Alexa Rank, Google Analytics dan Blog Stats. Ditaja bersama Top Referral Trafic dan Top Commentator.

  1. yeayy,ada jugak miza kat dalam ni ^ ^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ye cik miza.. (:
      terima kasih sudi singgah ke sini walaupun saya byk diam je bulan ni.. hehe..

      Delete
  2. waa.. tahniah buat yg tersenarai..

    ReplyDelete
  3. eh..ade sy di situ.same2..eh?hehe..in shaa Allah sy akan setia berkunjung ke sini..=)

    yup..betol tu..boleh je blog tu wujud tanpa follower or reader...tp kalau kite menulis , dpt komen dan pendapat dr blogger lain kan lg seronok..kalau ade salah boleh ditegur2..tak gitu..?hee..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu cik Ai Syah, that's the point.. :)

      Delete
  4. Uuhuuu... Ada nama Nurul laaaa kat situ^^ Rasa cam diawang-awangan la plakss hehe.. Nurul suka ziarah ke sini blog yg unik dgn penggunaan bahasa yg puitis.. Thanks Gee dan semoga sukses selalu :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're most welcome cik Nurul.
      And thanks for short-review about my blog in your comment.
      Frankly speaking, sometimes dah takde idea nak tulis apa..
      Mwahaha.. (:

      Delete
  5. Replies
    1. Terima kasih dik Ikhwan..
      Rajin singgah kat sini..
      Walaupun sy mcm chipsmore.
      Kejap ada kejap takde.. :)

      Delete
  6. tahniah utk mereka yg terpilih :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah and thank you cik Mazni.. (:

      Delete
  7. hakikat..betul tanpa viewer..pembaca..entry terus boleh buat, boleh post..berapa bayak nak..
    tapi apa guna buat entry power..kalau x ada.. respond.. x menarik bukan? :P
    yee..nama kita masuk dlm snarai lagi..tq tuan blog :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups, memang tak menarik. Rasa mcm forever alone je.. Mwahaha..
      You're most welcome en.Sobri.
      Thank you sudi singgah even saya tenggelam timbul je bulan ni..
      Hihi.. >;)

      Delete
  8. <3333 miss u kak gee :D
    Do post more ok!!! :D <3333

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss you too cik Qila..
      InshaaAllah kalau ada kelapangan, dan ada idea.. Hihi..

      Delete
  9. Salam gee...

    Akak tk sempat bc entri penghargaan yg pertama,dh ada yg ke2..hehe,nurul pernah dtg n komen di slh satu entri akak tp akak blom ada kesempatan nk berkunjung ke blog nurul..akak juga dh ketinggalan byk entri mizz aiza,akak ada baca entri jgn terlalu mencinta tulisan aiza tu tp sebenarnya sehingga sekarang akak tk dpt nk bezakan antara cinta,kasih dan syg...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Kak Wir,

      Kak Wir kena baca yg pertama, sebab ada nama kak Wir tau.. Hehe..
      Kenapa tak dapat nak bezakan?
      Keliru?
      Rasanya, kita dlm bot yg sama sekarang kak Wir.. :')

      Delete
    2. Akak dh bc dh...terimakasih Gee...

      Keliru tu tk kot Gee sbb pernah sekali tu Amir tanya akak,mama syg papa yg mcmana?kemudian akak jwb,mama syg papa mcm mama syg baby,syg kucing,mama nk jaga baik2,mama nk ada perempuan disisi papa yg syg papa dn jaga keperluan papa zahir dn batin tp bkn mama orgnya..kemudian Amir jwb tp papa nk wanita yg sebiji mcm mama...pernah sekali tu,akak tanya Amir begini...papa,cemburu tu tanda sygkan?tp kenapa mama tk cemburupun bila papa bersama yg lain tu?syg dn muahh papa bertaburan diseluruh alam maya tp mama tk cemburu....kemudian amir jwb..papa yakin mama syg papa,mama tk cemburu adalah krn mama begitu memahami diri papa..papa adalah lelaki milik mama...

      Raja juga pernah tanya akak...dia kata begini,ayah tau mama syg ayah tp mama ego,mama sengaja nk siksa perasaan ayh,buktinya mama sgt cemburu,apa yg ayh buat mama marah dn menangis...tp raja taktau,akak syg dia,akak tk mau diri dia berdosa dgn zina hati dn zina mata,akak tk mau dia berdosa dgn ramai gadis dgn permainkan perasaan mereka hanya krn kesilapan seorg wanita di masa lampaunya..hurmmmm

      Delete
    3. baca first part tu, buat saya tersenyum seketika. dari penceritaan akak, Amir kinda matured or sweet man. I don't know.. rasa je..

      second part.. hurmmm (lagi hurmmm..) berat.. especially pada lelaki yg perasaannya pernah dimainkan oleh wanita.

      kenapa dan mengapa penerimaan kak Wir berbeza pada setiap tingkah laku papa dan ayah? adakah perasaan itu juga berbeza..? hanya kak Wir sorang je dapat jawab.. (:

      Delete
  10. hehe, sama-sama kasih
    terima kasih selalu singgah blog akak juga
    berblog ni secara tak langsung membina ikatan ukhwah

    betullah gee, akak setuju dengan gee =)
    all the best =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. All the best to Kak Yana too..
      Alhamdulillah, ukhwah mungkin tak berterusan di dunia 'nyata' but apa yg dilalui kala dibaca harap menjadi pedoman utk semua.. :)

      Delete
  11. Terima kasih juga pada Cik gee rakan dalam Maya. Mungkin nyata kita tak sama tapi APA yang kita rasa. Dan lalui mungkin sama. Rahsiakanlah. Biar kita sahaja yang tahu. Hana jugak jadi kan Cik gee sebagai inspirasi mengenai hati. Boleh? :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama cik Hana.
      Hati?
      Hati saya tak sejernih hati org lain utk dijadikan inspirasi.
      Malu kalau gelodak dan keruh-keruh hati tu kelihatan.
      Kurang sempurna sebenarnya.. :')

      Delete
  12. Tahniah, kepada sayang tersenarai. Betul tu, antara tujuan lain kita berblog untuk mendapar ramai kawan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah ke sini.
      Dan kawan.. Yups, itu pun salah satu tujuan berblogging.
      :)

      Delete
  13. dah follow anda .....selamat maju jaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Terima kasih en.Khai.. :)

      Delete
  14. alhamdulillah.. terima kasih di atas entri ini gee.. entri yang gee tulis memang unik dan puitis, ada di antaranya akak baca berulang kali untuk memahaminya.. hehe.. apa-apa pun, semoga gee terus success.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak Aiza, alhamdulillah dan inshaaAllah, selagi ada ilham selagi itulah sy akan terus menulis.. >:)

      Delete
    2. sama-sama gee.. teruskan menulis.. :D

      Delete
  15. Tahniah untuk semua.... bila la agaknya ida dapat jadi pengomen tegar di blog cik gee ni yer.... ermmm klu dah bz memanjang...nak bw pun terhad...bila malam jer sempat buat entry dan set auto publish untuk esoknya... pastu dah penat...ermmm camne nak jadi top 3 ker top 10 ker...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita.. masa pun terhad coz busy memanjang. kena balancekan apa yg patut ye dak. huhu.. nak jadi top tu tak susah, saya tak melihat pd jumlah komen saja. ada faktor lain yg saya pertimbangkan, seperti top referral site and url. dari situ saya buat rumusan siapa yg layak dinobatkan top 3 and others top. hehe.. .>:)

      Delete
  16. ya, betul! untuk meramaikan lagi kawan walaupun di alam maya :D zizie pun dah rasa terhad masa untuk berblogging. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe cik zizie, busy tak salah. yg salah adalah apabila gagal membahagikan masa dgn baik.. macam saya, dah kelam kelibut dibuatnya.. huhu.. :(

      Delete
  17. blog tu sebuah ekspresi diri . klu dulu kita hanya meluahkan di atas buku yg dipanggil diary dan hanya dibaca oleh kita jer , tapi sekarang kita berkongsi dgn org lain bersama komen2 yg membina drp mereka yg bergelar ... sahabat blogger !

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah QW.. semoga ukhuwah yg terbina utk dapat membimbing diri kita dan penulisan kita menjadi lebih baik.. tidak mengadili sesuka hati dan dpt belajar dari kisah hidup orang lain.. tak gitu? heee.. (:

      Delete
  18. tahniah pada yg tercalun..
    setuju dengan pendapat gee..blog jugak tempat kita berkreatif tak kira dari segi apa pon baik tulisan,story dan macam akak lebih pada masakkan..selain tu juga dapat menambah rakan dialam maya kan gee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap tujuan berbeza-beza tapi mediumnya sama saja. apa yg penting, keterbukaan. betul tak kak Roha? itu yg boleh keluar ilham macam-macam utk menulis dan macam akak, lebih ke arah masakan. sighhh~~ kenapa bos saya tak nampak semua tu ha?

      Delete
  19. congratulation kepada semua...insyallah satu hari nanti nama saya turut tersenarai..hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... inshaaAllah en.Azlan akan tersenarai... InshaaAllah... Thank you for visiting here.. (:

      Delete
  20. tahniah buat mereka.. dorg mmg the best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indeed cik Hafiza, indeed.. Alhamdulillah.. (:

      Delete
  21. alahai..belum layak untuk tersenarai..hehe. Tahniah kepada semua yang tersenarai :)

    ReplyDelete
  22. tahniah buat mereka bertiga, mmg terbaiklah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka cakap "Terima kasih KA.."

      Hehehe.. ^^

      Delete
  23. salam Gee :) haah betul tu. ana sokong -- tulis entry blog ni
    mmg boleh tulis seberapa byk pon yg kita nak. TAPI haaaa
    ade tapi hehe

    kalo takde respon / komen dari pembaca yg dtg singgah,
    mmg akan sampai satu tahap tu jadi fedup nk menulis.

    tapi dpeends jugakla pd nawaitu org tu tulis blog.
    kalo niat dia nak dpt ramai follower, mmg dia fedup la.
    sbb tulis byk tp xde follower hehe

    tapi kalo niatnye utk tambah kawan, share apa yg kita xleh
    share dgn org sekeliling di alam nyata ke, inshaAllah slalunye
    akan ada je rakan2 blogger yg dtg drop komen membina ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. your point is absolutely right.. nora bagi 10 bintang.. hehe.. inshaaAllah andai kena dgn cara dan niatnya, blogging akan jadi aktiviti yg berfaedah utk empunya blog tersebut kan cik Ana. (:

      Delete
  24. kak gee... terharunya.. sob sob sob.. tq kak gee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. you are most welcome puan arina..
      dan terima kasih jugak sebab tanpa jemu singgah ke mari..
      huhu.. walaupun sy macam chipsmore je bulan ni.. ):

      Delete
  25. tapi..tapi..tapi...diaman diriku..? -___-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. anda menyorok cik Sally. hehehe.. ;p

      Delete
  26. Tahniah buat mereka yg menjadi pengomen Tegar blog Gee....

    ReplyDelete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...