Wordless Wednesday # 6

• Gee Lion • 08:30:00 • 32 Sembang

UPDATED : 27 September 2014 @ 3.13 am

Gambar di atas dicurik daripada satu babak dalam filem 'After This Our Exile' lakonan Aarok Kwok, sebagai bapa yg bermasalah dgn judi dan hutang kepada seorang anak yg taat dan setia, Goum Ian Iskandar. Filem yg telah memenangi antara anugerah utama dalam 26th Hong Kong Film Awards dan 43rd Golden Horse Awards ini menjadikan lokasi penggambaran di Perak & Kuala Lumpur sebagai lokasi utama dan latar belakang berlakunya peristiwa dalam watak-watak penting di atas.

Tontonlah. Tak rugi. Akuilah, filem cina memang jarang menghampakan kita.

  1. Gambar ape ni Gee...? asyik loading -___-'

    sedih!

    ReplyDelete
  2. urmmm... Nurul lost kat sini.. movie ke? huhu tp kalau Nurul tengok pada pic tu, urmm.. raut wajah seorang ayah sedih, mengharapkan sesuatu yang tidak pasti...

    ReplyDelete
  3. cite apa ni? pelakon lelaki tu cam kenal
    aaron kwok ye? ke bukan? hehe

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. berteduh dari hujan..lama dah tak hujan lebat macam tu :)

    ReplyDelete
  6. assalam,
    salam ziarah dari bunda...

    ReplyDelete
  7. bestnyer dapat main hujan..semoga hujan kan turun dengan lebatnyer amin..

    ReplyDelete
  8. satu gambar memberi banyak maksud.. di mana tempat ni gee?

    ReplyDelete
  9. nak nangis pulak tgk pic ni.. I miss my late dad !

    ReplyDelete
  10. hujan itu rahmat...dan hujan laa yang sedang dinanti oleh majoriti rakyat di malaysia ini...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. Nikmatnya bila berhujan kan Gee

    ReplyDelete
  12. Cerita apa ni!! Nak tengok gakkk :((

    ReplyDelete
  13. bumi gersang,rumput kekeringan dek lamanya hujan tak membasahi bumi Kulim ni hehe

    ReplyDelete
  14. budak kecik tu cute gak. haha.

    ReplyDelete
  15. dah lama tak hujan kat sini.. :(

    ReplyDelete
  16. Hujan yang x turun2..di sini.hehee

    ReplyDelete
  17. Menarik gambar ni menanti hujan berhenti dan berteduh seketika

    ReplyDelete
  18. sedih diiringi dengan hujan..wuhuu

    ReplyDelete
  19. tetiba touching tgk gambar neh.. adododoiii

    ReplyDelete
  20. hujan yg turun bgaikan mutiara :P

    ReplyDelete
  21. menunggu di pondok bas.. ada maksud disebalik gambar ni

    ReplyDelete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...