Google Plus Comment : Keburukan dan Kebaikan

• Gee Lion • 16:11:00 • 33 Sembang
Soalan aku sebelum ini bermula 29 Oktober hingga 7 November 2014 :

Boleh tak kalau saya nak bertukar kepada sistem Google+ Comments selepas ini? Atau bakal melecehkan anda untuk meninggalkan sebarang comments?

Zizie Zack
Tak berapa suka google+ comment sebab ambil masa untuk loading.

Aisya Ahamad
Tak suka sangat google+ comment sebab ambil masa lama untuk muncul.

Yana Yani
Bukan semua ada google+. Tak berapa nak convenience.

Kamsiah
Akak tak afktifkan google+.

Cik Nadyya
Okay je nak guna. Cuma kadang-kadang lambat sikit nak view.

ana mizu
Kittew okay jewwww..

nur as
Comment macam sekarang lagi senang.

Puteri Kasih
Boleh je nak bertukar ke sistem google+

Qaseh Vee
Bila kuota dah habis, sis tak boleh nak komen kat google+

cErolian a.k.a Cero
Kalau tukar comment ke google+, alamatnya aku tak dapat comment sebab akaun google+ aku connect dengan nama lain..

Emme
Janganlah sistem google+. Selesa direct terus masuk komen. Tapi kalau ramai kata OKAY, akak tak kisah.. tetap juga singgah rumah Gee..

Cik Balqis
Google comment tu terpulang. Saya okay je. Takde menyusahkan.

timm bill
Mana-mana pun boleh. Tapi ada jugak yang cakap bermasalah kalau guna.

Nurul Hidayah
Nurul gunakan G+ comments sejak ia diperkenalkan, ada juga yang pernah komplen, tak dapat komen, tak nampak kotak komen, ade juga yang kata slow, dan kotak komen tu hanya untuk yang ade gmail akaun. Blogger PCL (Nazlee.com) dulu beliau menggunakan kotak komen biasa selepas tu kepada kotak biasa dan komen G+(guna dua2 sekali) dan sekarang kembali pada kotak komen biasa.

Scha Nazri
Akak okay je dgn G+ comments. Tapi takut blogger lain susah nak log in.

Terima kasih kepada blogger di atas yang rajin memberikan maklum balas. Kalau ada yang aku terlepas pandang tu, mintak maaplah ye.

Sebenarnya, previous blog aku pakai google+ comment. Apa yang aku boleh cakap, sistem ni memang bagus. Memudahkan kita untuk balas komen blogger lain sebab notification dia sendiri akan pop-up dalam tab. Balas je dalam tu. Tak perlu kita nak masuk dashboard and belek satu-satu.


Malah, ada invidividu yang tidak mempunyai blog tetapi aktif menjadikan google+ sebagai laman facebook nombor dua akan rajin datang singgah baca entri kita. Betul ni, tak tipu..

Kelemahannya; macam yang telah blogger-blogger sebut di atas, lambat loading dan view. Pada aku, setakat ni aku takde masalah loading. Laju je. Belum sempat klik dah keluar *aiceh

So keputusan aku, aku stick je lah dengan yang lama. Sekian. Majulah blogger untuk negara.

p/s: Aku rasa aku kena berhentilah dari curik profile picture korang.. Hohoho.. Sorry ye.. Kbai.

  1. ingatkan kak gee ada guna apps apa-apa sampai keluar profile pic kat fb... ekekeke

    ReplyDelete
  2. Kakcik suka ruang komen yang biasa ni... :)

    ReplyDelete
  3. So dah muktamadlah yeh tak mo tukar kotk komen tu......mana yg rasa baiklah Gee.....mak ok jer hihi

    ReplyDelete
  4. Ada pros and cons. IM okay ja dua2 sbb google+ dah boleh guna :p

    ReplyDelete
  5. Haha..tp psl loading tu mmg betol la. Lmbt ckit. Kdg2 notification tu annoying je..mggnggu pndgn mata..dan memenuhkn inbox kt gmail..hoho
    Ala, curik je gmbr tu..trase popular sikit..hikhik

    ReplyDelete
  6. saya tak pakai Google+ Comments sebab saya tak boleh kesan siapa yang komen kat blog saya memandangkan saya selalu ping entry saya kat banyak group dalam Google+. Nanti ada berjela komen tapi bukan komen orang sebaliknya komen hasil ping entry kat group Google+ tadi tu.

    ReplyDelete
  7. betul tu.. kita pun tak berapa suka google comments.. lambat loading.. hehe..

    ReplyDelete
  8. memang ramai juga yang kata google+ lambat load...tapi puteri view ok je...hehe. Anyway kotak komen apa sekalipun, puteri tetap komen jika tiada masalah dengan kotak komen tersebut :)

    ReplyDelete
  9. thank you. hehe..
    sy kalau yg komen g+ ni mmg jarang sikit nak tinggalkan komen. internet menyiput mcm ni tak kuasa nk tunggu lama2. :)

    ReplyDelete
  10. ENTAHLAH KAK JOIN JUGA GOOGLE PLUS NAMPAK XDER MASALAH NK KOMEN N BLOG SELALU DISINGGAHI RAKAN2 BLOGGER BARU

    ReplyDelete
  11. yang sekarang ni lagi senang. google+ comment nih sometimes take time nak loading.. even lambat 5s pun rasa stress sikit. miahaha

    ReplyDelete
  12. ramai yang tak berminat dengan komen google kan.;)

    ReplyDelete
  13. guna yang lama ja. tak payah pening2 pala. haha ^^

    ReplyDelete
  14. Salam. Hee blog sekarang kurang popular berbanding mukabuku. Huu.

    ReplyDelete
  15. saya lupa saya ada komen ke tidak. hehe. saya tak kisah mana2 :)
    janji kak gee bahagia.

    ReplyDelete
  16. Setakat ni lya komen, ok je the.x da mslh plak laju je

    ReplyDelete
  17. macam lebih ke kelemahan je.huhu

    ReplyDelete
  18. haah betol3 slalu cek loceng tu je kalo lambat sgt loadingnyeww kehkehkeh
    errrr alamak aiseh Gee curik profile kiteee lahh nyorokkkkkk kikiki

    ReplyDelete
  19. salam pagi..carilah kebhgian n keperluan diri....

    ReplyDelete
  20. kelebihan dia macam gee cakap tulah
    memang agak convenience nak reply
    tapi dari segi lain, tak berapa nak best
    ramai akak perasan dah tak guna

    ReplyDelete
  21. Hahaha. Utk comments kan, akk prefer g+. sonang nak reply semua. aaaa, lambat loading. tu je masalahnya. hmm.

    ataupun buat dua jenis komen.

    blogger and g+.

    ReplyDelete
  22. Tak suka! >_< Sebab kadang-kadang nak guna, dia lambat muncul. Pastu laptop hang. Tapi tak adalah kisah sangat actually~ Hehe. 'A'

    ReplyDelete
  23. Hihihi qila taksuka sbb coding takleh masuk situ hihihh

    ReplyDelete
  24. hihi mana mana yang awak selesa..
    yg penting kita dulu tapi da dapat kan keputusan based on apa kawan kawan kata ^^

    ReplyDelete
  25. Owh..ada juga macam tu ea?
    Saya main blogging je tak perasan ada beza ke dgn lain2.

    ReplyDelete
  26. saya pernah tengok orang pakai google comment ni. kadang2 bagus, sebab kita alert dengan msg. tapi kadang2 menyampah juga sebab lambat dia nak open msg -.-

    ReplyDelete
  27. sis JM lebuh suka cara komen gini compare to G+ sbb ada certain blog x boleh tinggalkan komen bila dorang gunakan G+ nih

    ReplyDelete
  28. Dua-dua Cik Mimie ok je..yg penting boleh komen..hee :)

    ReplyDelete
  29. bole tak klik laman Etuza ..minta lihat ruang komen..sebeb agak pelik ramai klik blog Etuza tapi komen sampai sehari siput ja..ada teman blog kata ruang komen blog Etuza tak ada paparan..alamak mohon adik cek ya..boleh ya..klik ya dek..http://madey09.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. mybe ada google plus maka komen Etuza tu dah kurang di lihat ke bagaimana ni terjadi ya dek..

    ReplyDelete
  31. google g..rasanya sob akan elakkan pakai..sbab adalah keburukan dia terutama lambat loading.. tapi kebaikan dia pun byak..ckap lagi mesra pengguna :) ye ke? :)

    ReplyDelete
  32. sis suka gee guna kotak komen sekrg ni . lbh mudah ...

    ReplyDelete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...