Mini Player MP3

• Gee Lion • 08:00:00 • 23 Sembang
Beginilah rupanya mini player MP3

Ciri-ciri Mini Player MP3 :
  • Ringan
  • Cepat loading
  • Tiada masalah buffer
  • Tiada tampilan video (menjimatkan kuota)
  • Ada button untuk pause
  • Fix untuk sidebar
  • Comel

LANGKAH 1 :
Untuk memuatnaik lagu sendiri, sila SIGN UP di kiwi6. Button Upload Files akan tersedia sebaik anda selesai dan log in ke dalam akaun anda.


LANGKAH 2 :
Upload lagu yang berada dalam simpanan anda. Sebaik selesai muatnaik, copy URL Direct Hotlink lagu tersebut.


LANGKAH 3 :
Costumized mini player anda dengan berkunjung ke SINI.

Ada banyak versi MP3 Player. Untuk tutorial kali ini, saya Pilih MINI player. Korang boleh pilih mana yang korang suka ^_^

Di sebelah kanan, sila pilih Generator dan di bahagian Category, pilih General.
Paste URL direct hotlink lagu tadi.
Setkan AUTOPLAY kepada 1 sekiranya anda mahu lagu automatik main.

Di bahagian Category, sila tukar kepada Colors.
Sebaik selesai diwarnai dengan citarasa anda, sila copy HTML code dibawahnya dan pastekan di mana-mana bahagian dalam blog anda yang anda suka.

SELESAI!

INFO :
  • Sesetengah blogger tidak menggemari lagu yang diautosetkan.
  • Letakkan MINI Player ini di bahagian yang mudah dicari supaya senang dipause oleh blogger yang datang berkunjung. In caselah, diorang tengah dengar lagu diorang pasang sendiri kat laptop kan.

  1. Nice sharing sis..dulu saya penah letak jugak player mp3 tapi rasa macam serabut jea.. hehehe lepas tue buang widget tue.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun letak jugak dulu sis.. Tapi sebab saya ni jenis suka buka banyak tab dlm satu masa, saya buanglah widget tu. Jenuh semua tab nak main lagu yg samakan. Sekarang dah selamat berada dlm blog bloglist saya je. ^_^

      Delete
  2. kita dah lama x pkai player mini macam ni. tapi maybe one day tergerak hati nak buat balik. ehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah tak buat lagi bagus sebenarnya. Eh...=D

      Delete
  3. Tutorial yg baik utk mereka yg mahukannya
    Sambil baca N3 boleh dengar lagu ye:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru feel orang habaq.
      Tapi most of the time, saya mutekan volume lappy ni.
      Hak3.

      Delete
  4. aku suka gila lagu hindustan. kang aku pasang kang, orang takut dengar :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku takut orang dok mai joget sekali ja..

      Delete
  5. Salam.. tq berkongsi. KA dngr lagu bila dan je.. Selalunya dalm kereta bila memandu pergi & balik keje, Kebusyan jer selalu he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are most welcome, KA.
      Saya siap earphone lagi pergi mana-mana. Agak2 bosyan dengar lagu dlm kereta, pasang lagu kat handphone sendiri. Hihi.

      Delete
  6. terima kasih atas perkongsian =)

    ReplyDelete
  7. Oh, macam ni rupanya! Bagus ada tutorial macam ni Gee. Senang sikit nak belajar untuk orang 'sengal' macam saya nih. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idoklah sengal. Aish tak baik habaq lagu tu MD. Bukan sengal cuma kureng sikit bab-bab macam ni kan. Tapi kenapa? MD nak taruk lagu kat blog ke? Janganlah.. blog MD saya suka buka tab banyak-banyak based on entry yang saya terjah. Kalau pasang, semua tab main lagu yg sama pening kepala saya.. Kahhh jahat pulak rasa tak bagi pasang lagu kat blog sendiri kan.. Jangan marahhhhh.. larik dulu!

      Delete
    2. Hai! Baru terkial-kial nak belajar step by step katanya. Tetiba tak bagi pulak dah! Takpalah cancel belajar ^_^

      Delete
  8. nnti i cuba..klo rjin..ahaks!

    ReplyDelete
  9. i loike! nnti test letak yg ni plak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg Mas pasang tu video youtube kan? Resize jadi kecil. Selalu saya tak dapat main since buffering lama sangat.

      Delete
  10. Ohhh lagu yeh Gee... anak anak dara, pompuan yg tak kilauan sure suka ni hihi.....

    ReplyDelete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...