Jawapan : Lagu

• Gee Lion • 22:00:00 • 33 Sembang



Lagu di atas dipetik dari drama Korea bertajuk A Love To Kill. Memang sedihlah layan cerita dia. Both hero & heroin mati. Apakah kebongokan ini? Menyesal tengok!! Dengar instrumental ni pun dah rasa something dalam hati kan..




Aku rasa instrumental ni macam menyeru-nyeru semangat yang dah hilang agar pulih kembali =) Lagu instrumental ini dari OST drama Perfect Match. Siapa yang minat Lee Min Ho mesti tahu drama ni kan? Aku layanzzz je asalkan plot cerita menarik dan kebaboomm.. Eh Lee Min Ho sekarang dah ada awek kan? How sweet! ^_^

Aku agak suka ada effect raindrop dalam lagu instrumental. It's adding sentimental value; merely because I love the rain and it smells.. People say if we remembered a person when the rain falls, it means that the person also remembered us. Just saying..

Harap dah menjawab soalan ye Miss xyz. Trimas singgah sini dan selamat berkenalan!

  1. terkesan di jiwa lagi lah klu larut mlm . pastu berangan sikit sambil tutup mata ... sis mmg suka instrumental . tunggu habis dulu baru blah ... heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. download la.. pastu dengar bila free.. memang ada kuch kuch hota hai sikit.. heee.. ^_^

      Delete
  2. sedap irama ni ... p/s ; berkenaan entry petua gout saya , petua itu telah diamalkan oleh ramai org dan ianya berkesan . sis menemuinya di dalam kotak komen sebuah blog ttg entry remedy utk gout .

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak sedap.. takdelah saya nak dengar.. hehe.. ^_^

      p/s : gitu.. luas pembacaan luas pengetahuan.. maklumlah sekarang semua orang bergantung dgn ubat dari spital/farmasi/dokter sampai lupa kadang2 rawatan tradisional pun ada baiknya.. saya juga berdepan situasi yang serupa. kalau dgn dokter, laju je dia nak bedah so saya teruskan dgn ubatan tradisional. alhamdulillah, lagi bagus kerana ia membunuh terus akarnya bukan sekadar mencabut rantingnya.. ^_^

      Delete
  3. Kalau dah melayan satu-satu cerita memang tak boleh tinggal
    Bila ada lagu yg berkaitan mulalah terkenang itu-ini ye:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak leh tinggal sebab citer dah syok.. kalau tak layan sampai abes, kang teringat2 hehe..
      of course, that's why ada lagu yg kita dengar dan kita suka sebab ia ada kaitan dengan hidup kita.. ^_^

      Delete
  4. INDAH LAGUNYA...TERPESONA DGR LAGU P.RAMLEE YG MEMNDANG BULAN DLM FILEM BUJANG LAPOK TU..RALIT SEKALI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. LAGU P.RAMLEE TU MEMANG TAKDE SAPE BOLEH CELEN.. HEHEHE.. ^_^

      Delete
  5. lagu ni mmg tangkap lyn perasaan! like it!!

    ReplyDelete
  6. lagu depa ni walau kadang tak paham pun maksud tapi boleh sampai penuh feel dekat kita yang mendengar kan

    btw.. suami saya nak ke kl minggu ni. kot kalau awak sembang2 pasal takaful tu. ehhh sory tau. sebab alang2 dia nk pegi tu yang saya bgtau awak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kdg2 lagi suka dengar lagu yg tak faham maksud.. sebab kalau faham maksud, jadi sedih.. huhuhu.. yg penting layannnzzz..

      dok eh.. sebab sy kat kampung lagi.. cuti2 malaysia sementara menanti HaRi.. hehehe.. ^_^

      Delete
  7. Pernah tgk A Love To Kill duluuuu....
    Sedih!!!! T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau xpe.. menyesal haku layan.. choyyyy... *_*

      Delete
  8. rasa nak menyanyi je dgr instrumental ni.. tp zizie tak tahu nak lirikkan dengan apa.. ekeke. but, mmg layan perasaan la lagunya kak gee..

    ReplyDelete
  9. Alah Gee okje tak layan cite Korea....anak dara kat rumah ni layanlah.... Entah ke apa cite doktor pelatih TV 9 tu...
    Yelah...best gak dengar hujan turun ni yek Gee

    ReplyDelete
  10. Akak layan jugak lagu feeling2 ni..memberi ketenangan gitew...aawwww

    ReplyDelete
  11. dua2 cerita tu tak tengok pulak. hehe

    ReplyDelete
  12. alamak tak tengok citer ni.. tapi lagu2 ost drama korea memang letops letops..

    ReplyDelete
  13. @hainom OKje saya dah lama stop layan citer korean ni kak oi.. adushh sekali dah layanz susah nak berenti. so baik tak yah langsung.. hehe.. so apa ke bende citer kat tv9 tu, entah saya pun tak tahu.. hehe.. ^_^

    ReplyDelete
  14. @Fidah Shah kadang2 terlayan lelebih, jadi kesedihan pulak.. hehe.. ^_^

    ReplyDelete
  15. @Aisya A. Layanlah citer yg kedua, at least happy ending.. huhu..

    ReplyDelete
  16. @Siti Yang Menaip kan? membuai rasa orang kata.. aiceh..

    ReplyDelete
  17. Langsung tak niat nak tgk A Love To Kill bila tau dedua mati...hahahaha...hanya mampu baca review je...

    tapi lagu berunsur instrumental mmg lain feels dia...sally suka dengar piano & saxophone :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe sebab alunan melodi dia kot.. aiceh.. dan takde suara singer yg kadang2 suka jerit. buat cacat lagu je an..
      piano & saxophone pun best jugak. tetiba teringat kassim selamat.. hahaha.. ^_^

      Delete
    2. dedua mati ? macam citer ape tu winter wind blows tu la..
      sakitnyaaa hati.. tngk ending ciskek tol !!

      Delete
    3. memang bermain dgn emosi cerita tu.. last2 memang emosi giler.. menyampah.. tapi start dari tu lah, jatuh minat dgn rain.. hehe..

      Delete
  18. kak Gee nak tahu... masa dulu saya kalau nak layan perasaan, saya akan buka blog kak Gee. sebab lagu a love to kill tu best sangat... tenangkan hati saya. and for the first time ever, saya x rasa marah dengan blog yang ada pakai lagu... that song soothes my feeling. thank you share :)

    and kak Gee, honestly, saya lagi suka template kak Gee yang dulu. sorry kalau terasa.. yang template ni macam i don't know, macam x kena pula.. sorry ye kak. jangan marah ye. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kebanyakan blogger tak suka ada blog pasang lagu kan.. termasuk kak gee.. hehe.. but it's depends on what kind of music yang kita guna. kalau lagu bingit memanglah tak berkenan kan kan kan.. alhamdulillah cik amy tak marah.. hehe.. sekarang bolehlah download & dengar.. kak gee suka dengar lagu ni sebelum nak tidur, jadi macam tenang perasaan tu.. entah..

      you are most welcome.. =)

      template yg sekarang ni sementara je. nak test guna yg jenis seo responsive template. tapi macam tak sesuai utk blog personal mcm ni.. tengoklah nanti dah boring, tukarlah lagi. hehehe.. macam tak biasa pulak.... hehe... ^_^

      Delete
  19. ko ada pasang lagu ye dulu? tak perasan
    mungkin terus switch off bila dengar. hehe
    jiwa akak tak kena korea lah dik...tua dah gamak nyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya suka dengar instrumental dia kak
      sebab bila dengar ada suara ni rasa mcm something wrong je.
      suka jerit2, tak suka tau.
      rosak melodi tu.

      Delete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...