Gelas

• Gee Lion • 08:30:00 • 58 Sembang


How about you? What do you think?


  1. gelas oh gelas. gelas yg bagi org macam2 fikiran.. hehee

    ReplyDelete
  2. sy rs awk ada blog lainlah gee.. sbb mcm familiar cara awk ni.. hehe..

    ReplyDelete
  3. kalau KA tgk gelas ingat nak minum aje hehehe

    ReplyDelete
  4. glass is fragile.. like heart.. :)

    ReplyDelete
  5. hai Gee..
    always think to fix weaknesses..:)

    ReplyDelete
  6. i think the glass is made from crystal..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum.. singgah sini..lama tak jenguk blog yang penuh sastera ini..hehe

    ReplyDelete
  8. nmpk mcm gelas mahal...err ada kaitan tak? hehe

    ReplyDelete
  9. @Iris Jasmine so that's what you think cik Iris? =)

    ReplyDelete
  10. @Ha Md tak dinafikan sebelum ni memang ada. tapi lama dulu.. sekarang, blog ini saja satu-satunya.. hiiii..

    ReplyDelete
  11. @Roha yups.. but I don't want to think about it anymore. apa nak jadi.. jadilah... :(

    ReplyDelete
  12. @Azlan Strider gambar di atas cuma hiasan saja en.azlan.. heee..

    ReplyDelete
  13. @Khai♥Rin : anies memanglah.. kalau saya taruk gelas betul-betul kang, terjojol bijik mata cik anis ni nanti.. hehe..

    ReplyDelete
  14. @Naniey Jemiey haha.. ada-ada je cik Naniey ni.. heee.. =)

    ReplyDelete
  15. @Mime MF nampak mcm mahal.. tapi gambar tu sekadar hiasan je sebenarnya. soalan yg tepat sebenarnya adalah air dlm gelas tersebut. separuh kosong ke sepenuh penuh?

    ReplyDelete
  16. saya rasa gelas tu cantik..bersinar..huhuu ^_^

    ReplyDelete
  17. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  18. i think la , sy rasa mcm kena psiko jap..buat sy terfikir2 ape eak?hehe..sy rasa pernah jumpa ayt psl gelas y berisi separuh je air ..tp xegt..hehe..tp sy terus google pasal ni..n sy jumpe cerita psl mcm mne kite tgok hidup kite..dr atas ke dr bwh?klo tgok ats terasa kosong..tgok la dr bwh..sbnrnye byk nikmat y kita da dpt y mgkn kite xsedar..eheh..
    aci x cari jwpn?hehe..^_^

    btw , nice sgt2 la anime y ats tu..=)

    ReplyDelete
  19. This glass of water.. Is like myself and God. I drink when Im thirsty = I talk to Him when I feel down. Then it quench my thirst = I don't feel down anymore. Soon, the water finishes and I'll get thirsty again = I feel down again, so I speak to Him again. Water is always there, I just have to refill = He's always there, I just have to open my eyes.

    In other words, we need Him in everyday life, every now and then or else, we'll be thirsty.. That's what Ive in mind. Cheers! x

    ReplyDelete
  20. time time panas cam ni..tengok gelas berisi air je dah rasa haus..hehe. Anyway always see a glass half full and not half empty :)

    ReplyDelete
  21. Terus bernafsu nak minum Gee walaupun air kosong jer...hehe...

    ReplyDelete
  22. gelas yang menipu. ramai yang terpedaya dengan helah. begitukah?

    ReplyDelete
  23. @mirza syazwina gelas yg dilihat terpantul di fikiran atau terpengaruh dgn gambar gelas yg ada dlm entri ini?

    ReplyDelete
  24. @Ai Syah aci je. at least, you have that initiation. banyak perkara dlm hidup ni kita lebih suka tengok dari atas sampai kita lupa apa yg dah sedia ada di bawah. ia juga menggambarkan tahap kepositifan kita terhadap hidup kita sendiri. good job cik Ai Syah.. =)

    ReplyDelete
  25. @Vee Tarleah Ricky You mean God is just like the water that we need Him everyday? If so, then you're absolutely right cik Vee.. =)

    But why have to wait till the water finishes?

    ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, I didn't say that we have to wait for the water to finish but my point is we're going to feel thirsty when the water is finish, so does our soul, and thats why we need to refill it over and over again; in other words, jgn lepaskan Dia kalau tak kita kehausan.. :)

      Delete
    2. Haaa.. baru faham..
      Thanks for the clarification cicer Vee.. :-d

      Saya dalam kategori yg selalu sampai haus.. Hurm.. =(

      Delete
  26. Bagi sya, walaupun air dalam gelas tu sedikit, kita kena bersyukur sekurang-kurangnya ada jugak air dalam tu. :)

    ReplyDelete
  27. gelas lagi besar lagi bagus..hahahahahaha:D xxl.. :p

    ReplyDelete
  28. sally rasa sally suka kalau dia penuh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa pun akan suka cik Sally.
      keinginan kita utk hidup ini sentiasa 'penuh'..
      :)

      Delete
  29. Touhou character eh?
    I see nothing with a half of the glass but thirsty xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi sila ke dapur dan minum air.. hehehe >.<

      Delete
  30. Pernah baca tentang ni sebelumnya.. salam khamis Gee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam hari Sabtu cik Nurul..
      hehehe.. lambat reply komen... @@,

      Delete
  31. gelas tuk isi air dan minum... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakak saya buat gelas tempat tanam pokok bunga.
      kreatif tak?
      hehe.. :)

      Delete
  32. pecah kaca pecah gelas,., nih wak gelas dh datangg..,ehHHee

    ReplyDelete
    Replies
    1. |o| yihaaaa.. ini dia artis yg kita cari-cari... tak sangka ada jugak blogger guna nama gelas.. :-d

      Delete
  33. Ya allah lamanya gif tu hahahah
    qilah tunggu sampai berkali kali ulang sangat banyak persssspektif n thought n wtv lah hihiik.
    <3
    bagi qila, qila haus so minum je lah air tu hiks xD
    Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat apa serabut-2 nak fikirkan?
      minum ajer la.. hehe.. :p

      Delete
  34. gelas..mudah retak sperti hati saya..teet,, L(

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi... kemain lagi en.Sobri ye.. jaga hati tu hati-hati.. sekali dah retak, nak cantum balik tu, susah..... @@,

      Delete
  35. akak tengok gelas tu rasa dahaga pula gee.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah rasa dahaga tgk gelas tu, tambah2 musim kemarau skrang kan.

      Delete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...