Saturday Quotes #1

• Gee Lion • 14:00:00 • 29 Sembang

  1. indeed cik Gee... Nice quoates...

    ReplyDelete
  2. saya bayangkan orang atasan kerajaan je :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan begitu.. Haha..
      Ramai lagi di sekeliling kita begitu, kan?

      Delete
    2. ramai ja, tapi saya terfikir tu dulu. :O

      Delete
  3. Interesting point of view. Saya tak pernah pula fikir macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. With power, you can control everything. Sampai kadang-kadang, kita hilang perikemanusiaan. Sebab tu bila jadi ketua, bukan semua perkara manis sahaja. Tapi kalau boleh digunakan dgn cara yg baik, banyak orang akan mendapat manfaatnya. Dan sepatutnya, begitulah ;)

      Delete
  4. quote kak gee mengingatkan zizie tentang satu ayat ni, "berjaya dalam kegagalan"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia berjaya, tapi dia gagal. Interesting. ;D

      Delete
  5. org yg nak org lain takut padanya ... sebenarnya rasa hormat itu lbh ptg ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka takutkan kehidupan, sehingga membuat orang lain merasa takut pada mereka. Sedangkan, seperti kata cik Qaseh; hormat itu lebih penting. Kan?

      Delete
  6. saya dh baca byk kali tp x faham.. ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Bila anda melihat seseorang yg perlukan kuasa dan kawalan dan takkan berhenti sehingga mereka mendapatnya, sebenarnya anda sedang melihat seseorang yang sangat takutkan kehidupan.

      Sebab orang yg macam ni; hanya boleh menghadapi sesuatu hal mengikut cara mereka sendiri."

      Perkara ni boleh dilihat dari sudut negatif dan positif. Nantilah saya kupaskan. =)

      Delete
  7. nice quotes. org yg guna kuasa yg dia ade ni mmng sebenarnya penakut. dia takut bila kuasa dia takde, dia dh tak boleh buat apa2 dah. org2 politik selalunya ni hahaah xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hidup bagaikan roda, kadang2 orang macam tu lupa roda tu bentuknya macam mana, kan?

      Delete
  8. Mungkin takut dengan bayang-bayang sendiri. Perlukan power untuk tunjuk power...eerrmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari sudut pandang lain, kadang2 kita perlukan power utk membela nasib orang yang kita sayang.

      Delete
  9. Sangat sangat setuju. Golongan sebegini tak mampu nak buat modification dalam life.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka juga mungkin tak mampu keluar dari comfort zone kan, sehingga segala cara harus mengikut cara 'lama'.

      Delete
  10. seronok sebenarnya ada power ni . boleh kawal org n blh dpt apa yg dikehendaki tapi ...ramai org akan benci kita !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau digunakan dgn cara yg betul, ramai orang akan sayang kita. =D

      Delete
  11. bila ada kuasa memanglaaaaah macam ni. tapi ada kuasa x semestinya kena jadi diktator kan.. x salah kalau bertolak ansur dengan orang bawah.. tak salah mengalah walaupun ketua.. lagi org sanjung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah pasal.. tapi ada orang fikir bila dia ada kuasa, dia kebal kpd semuanya. dia ketua dialah semuanya yg betul. orang lain semua salah.. adeh..

      Delete
  12. emm...menarik.
    akak camni ku huh? emm...

    ReplyDelete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...