Jalan

• Gee Lion • 13:17:00 • 20 Sembang

Sometimes we can choose the paths we follow. Sometimes our choices are made for us. And sometimes we have no choice at all. - Neil Gaiman, The Sandman, Vol. 4: Season of Mists

We can never judge the lives of others, because each person knows only their own pain and renunciation. It's one thing to feel that you are on the right path, but it's another to think that yours is the only path. ― Paulo Coelho


Be in this life as if your were a stranger or a traveller on a path.
- Muhammad SAW

  1. nana memang sangat2 susah kalau bab nak buat keputusan ni,contoh mcm nak ambek major minor masa stdy dulu,huhu...

    ReplyDelete
  2. @nanakimie semua org pernah berada dlm persimpangan. minta petunjuk dari Tuhan atau minta nasihat dari org yg lebih pakar/tua dari kita, inshaAllah boleh selesai masalah (:

    ReplyDelete
  3. sometimes, wrong choices might bring u to the right place.. :)

    ReplyDelete
  4. hanya kita yang boleh memilih jalan dan hala tuju kita.. namun Allah juga penentu segalanya..

    ReplyDelete
  5. baca entry ni..trus teringat poem
    rood not taken by Robert Frost
    entah mcm ada psamaan dgn entry ni gee :)

    ReplyDelete
  6. @Sobri Yaacob mcm pernah dengar poem ni waktu sekolah dulu.. ada persamaan ea? hehe.. quotes kat atas ni saya carik kat goodreads.com ^^

    ReplyDelete
  7. @Mizz Aiza (Dunia Kecil) Kita memang merancang, Tuhan menentukan. Betul tu kak Aiza. (:

    ReplyDelete
  8. @Chic Na then, tak wujudlah istilah wrong choice kan.. (:

    ReplyDelete
  9. Adakalanya kita terpaksa terima keadaan semasa demi org lain. Berkorban utk kebahagiaan org lain.

    ReplyDelete
  10. Hidup ini pilihan..yg buat kita bahagia..kekalkan...yg buat kita bersedih..tinggalkan.....

    ReplyDelete
  11. @Wirda Amir mcm mana kalau apa yg buat kita gembira tu jgk yg buat kita sedih?

    (:

    ReplyDelete
  12. Macam akak dgn amir dn raja..mereka berdua buat akak gembira..mereka berdua juga buat akak bersedih tp akak suka..ada berbagai rasa..akak memilih utk kekal bersama mereka hingga saat ini....raja dn amir y mempunyai persamaan,romantis,sweet dn penyayang...raja tau pasal amir...amir juga tau tentang raja..apa yg membezakan mereka,amir tak mau ambil tau tentang raja..kata amir...papa tak peduli dn tak mau tau pasal raja,papa tak kenal dia..apa yg papa tau,diri mama milik papa seorg....raja pula selalu bertanya pasal amir...bagaimana hubungan akak dgn amir,apa yg amir dh buat selain dr blog ni...selalu atau tidak amir dgr suara akak,berapa lama sekali setiap kali kami berbual...adakah sama mcm raja,kami blh berbual 6jam dlm masa 24jam sehari...paling kurangg 2jam...selalu ke amir dgr esak tangis akak,amir sentiasa ada ke sebagaimana dia sentiasa ada...akak lebih sygkan siapa....akak x jwbpun soalan raja tu sbb jawapannya ye...tp dgn cara yg berbeza....

    ReplyDelete
  13. @Wirda Amir saya dah reply semua komen2 kak Wir kat entri "Join Game Anak Itik".. hehe.. (:

    ReplyDelete
  14. Hidup ni kan perjuangan Gee....kalau tak berani untuk berjuang tak payah hidup...ececeh...ye ye je okjer tu

    ReplyDelete
  15. @hainom OKje tu pasal lah ade org bunuh diri kak okje.. heee seriau.. wweooww.. :p

    ReplyDelete
  16. @adrianna syaz kalau kt depan ada longkang acaner? ayoooppp..

    ReplyDelete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...