Join Game Anak Itik Comot 2014

• Gee Lion • 11:04:00 • 36 Sembang

Syarat-syarat permainan :
  • Follow blog Anak Itik (bagi yang belum)
  • Buat entri bertajuk 'Join Game Anak Itik Comot 2014'
    (copy je balik Syarat, Peraturan & Soalan dari entry Anak Itik)
  • Letakkan Banner di atas dan linkkan pada post ini.
  • Tinggalkan juga URL Entri kamu di ruangan komen Anak Itik.
  • Game ni tiada tarikh tamat. Jadi sesape je boleh join sampai bila-bila.

Peraturan permainan :
  • Guna Google Image untuk mencari jawapan daripada soalan dibawah. Kemudian kamu perlu memilih satu gambar mengikut kiraan melintang dari nombor kesukaan kamu (soalan 1) dan post kan gambar tersebut sebagai jawapan kamu. Buat huraian di bawah gambar.
  • Kalau kamu menjawab nombor tiga(3) pada soalan pertama, dan untuk soalan kedua dan seterusnya, gambar yang ketiga di google image tersebut terdapat unsur lucah/manusia tak tutup aurat dll yang tak patut. Jangan ambil !! Diringankan syarat kamu boleh pilih apa-apa sahaja gambar yang kamu suka di page pertama google image.

Soalan :
0) Angka 1-10 yang kamu suka?
1) Nama kamu ?
2) Blog kamu berkaitan ?
3) Makanan kegemaran ?
4) Minuman kegemaran ?
5) Suka warna ?
6) Subjek yang disukai ?
7) Siapa kawan rapat kamu ?
8) Hobi/ Masa lapang buat ?
9) Cita2/ Kamu ingin menjadi ?


(0) Nombor dua. Dulu, kini dan selamanya.
Banyak benda yang berkait dengan nombor dua berlaku dalam hidup aku. Memang sangat kebetulan.


Wow.. Sekali gambar ni yang keluar. Ahakss..


Nothing. Just personal blogging.


Mahal, tak boleh makan hari-hari. Tapi memang sedap.


Semestinya, Ice Lemon Tea!


Brown and Pink. Purple sikit-sikit.


Dari zaman UPSR, kepada PMR hinggalah SPM dan STPM. Tapi sedih dengan nasib BM ni sekarang..


Nama depa sama.. (:


Dah kata masa lapang, buat apa lagi? Hehehe..


Agak-agak apa yang dapat dibaca dari gambar ni?
Itulah cita-cita aku.

KESIMPULAN :
Aku tak misteri. Aku pun manusia macam korang semua. Bestlah game ni. Nanti +ANAK ITIK  buat lagi ea.

Adios homeza. Ya ee maka ci na wakasalu ot deh!

  1. Wahh.. best la baca biodata gee lion nih.. eh, nampaknya aku telah menipu diriku sendiri.. aku dah janji akan mula BW mulai 1 jan nanti..

    Tidak mengapa, sy akan datang semula 1 jan nnti.. dan baca lagi sekali.

    ReplyDelete
  2. dok mengagak apa cita-cita tu ye..rasa mcm pendidik..betoi dak? hehe:)

    ReplyDelete
  3. Hehehe...rajinnya....

    Cita2 tu yg best sgt...akak percaya semua org ada cita2 yg begitu wpun tak ramai yg dpt menikmatinya....sama mcm Amir...kesian dia....hurmmmm

    kdg2 seronok jd org yg misteri ni...hampir setahun akak jd wanita misteri pd amir dn raja...sehingga akak tunjukkan diri...akak bg pilihan pd mereka berdua utk berlalu pergi...tp akak terekjut sbb amir dn raja mempunyai pendirian yg sama...kata amir,papa tak boleh syg...papa tak mau ubah apa2...mama tetap milik papa...raja juga ckp hal yg sama...abg x blh syg....syg tetap hak abg...kegembiraan yg buat akak bersedih dn menangis..hurmmmm....

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan, saya singgah dan follow :)

    ReplyDelete
  5. @ANAK ITIK haha.. takpe takpe dimaafkan. (: dtg hari2 pon tak pe.. hehe :p

    ReplyDelete
  6. @ikhwan yusuff ini cuma permainan. tiada hadiah en.Ikhwan.. (:

    ReplyDelete
  7. @Mime MF oh condifen nyer anda. tapi, salah. hahaha :p

    ReplyDelete
  8. @Wirda Amir

    ♥ KOMEN KALI INI PANJANG.. ♥

    Page tu amir bina utk akak,kami manage bersama,sama seperti blog wirda ini...jarang akak menulis di sana,cuma post pic baby je...bak kata amir,dia adalah papa kepada buah cinta kami yg berdozen2 tu..dan dh tentulah akak mamanya....hehe.

    Amirkah yg menjadi pilihan kak Wir? oh mai god!

    Macam akak dgn amir dn raja..mereka berdua buat akak gembira..mereka berdua juga buat akak bersedih tp akak suka..ada berbagai rasa..akak memilih utk kekal bersama mereka hingga saat ini....raja dn amir y mempunyai persamaan,romantis,sweet dn penyayang...raja tau pasal amir...amir juga tau tentang raja..apa yg membezakan mereka,amir tak mau ambil tau tentang raja..kata amir...papa tak peduli dn tak mau tau pasal raja,papa tak kenal dia..apa yg papa tau,diri mama milik papa seorg....raja pula selalu bertanya pasal amir...bagaimana hubungan akak dgn amir,apa yg amir dh buat selain dr blog ni...selalu atau tidak amir dgr suara akak,berapa lama sekali setiap kali kami berbual...adakah sama mcm raja,kami blh berbual 6jam dlm masa 24jam sehari...paling kurangg 2jam...selalu ke amir dgr esak tangis akak,amir sentiasa ada ke sebagaimana dia sentiasa ada...akak lebih sygkan siapa....akak x jwbpun soalan raja tu sbb jawapannya ye...tp dgn cara yg berbeza...

    Saya jadi makin konfius. tapi sikit-sikit saya mula memahami ceritanya di sini.

    Akak dh jwb pertanyaan adk di atas,kalau komen akak tk lekat..nnti bgtau akak ye,akak tulis lain....line x ok kat sini...

    Akak tertinggal satu perenggan,akak jwb di sini..akak juga lari dr seseorg di fb akak sebelum fb wirda dimana akak bertemu amir dn raja tu....dia seorg pensyarah yg bertugas di sebuah universiti yg terkenal di selatan tanah air..sampai sekarang akak masih lari dr dia,amir dn raja tau pasal pensyarah ni....kisah akak,pensyarah tu,amir dn raja bl jd sebuah novel tau bkn drama sj tp drama bersiri 100 episod...hehehe


    kak Wir, ini bukan drama, ini telenovela.. ahakss.. saya teruja nak tahu kisah selebihnya. bukan busy body tapi iye, mgkin sebab kita sama-2 perempuan, jadi empati tu terlebih sikit. hehe.. :)

    Cita2 tu yg best sgt...akak percaya semua org ada cita2 yg begitu wpun tak ramai yg dpt menikmatinya....sama mcm Amir...kesian dia....hurmmmm

    kdg2 seronok jd org yg misteri ni...hampir setahun akak jd wanita misteri pd amir dn raja...sehingga akak tunjukkan diri...akak bg pilihan pd mereka berdua utk berlalu pergi...tp akak terekjut sbb amir dn raja mempunyai pendirian yg sama...kata amir,papa tak boleh syg...papa tak mau ubah apa2...mama tetap milik papa...raja juga ckp hal yg sama...abg x blh syg....syg tetap hak abg...kegembiraan yg buat akak bersedih dn menangis..hurmmmm....


    Kenapa dgn Amir? bagaimana dgn cita2 dia? Dia tak dapat kejar ke atau..

    Mereka ikhlas kak, ini ujian utk kak Wir utk memilih sambadi yg betul2 dpt guide ke jalan lurus (kalau saya tak salah faham kat sini :) kalau kita berada dlm dilema utk memilih antara dua, kita tengok jalan mana yg mengingatkan kita tentang tanggungjawab kita di sisi Allah. InshaAllah, itulah jawapannya.

    Keredhaan Allah itu yg kita cari. Kita tak mampu nak puaskan hati manusia. Kita juga tak tahu macam mana nak puaskan hati sendiri. Sebab hati manusia ada macam-2, baik ada buruk ada nafsu ada. Tapi kalau kita mencari keredhaan Allah, automatik hati kita pon boleh jadi puas. Itu yg saya faham tentang konsep pilih memilih & membuat keputusan ni (:

    Maaf sekiranya saya tersalah faham atau tersalah kata. Saya doakan yg terbaik utk Kak Wir. Comel je kisah dia. Hihi.. ♥

    ReplyDelete
  9. @Sobri Yaacob this is just a game en.Sobri. no winner no gift.. (:

    ReplyDelete
  10. @Nurul Farahizzati Salam perkenalan cik Nurul.. cik Farah.. cik Izzati.. Err mana satu nak panggil nih? Hehe :p

    ReplyDelete
  11. Aaa...gee..sya x phm game cmna ni...adakah sya ni mmg lambat pick up ni..huhuhu..

    ReplyDelete
  12. rajinnya join segmen. Akk x sempat le. Busy sgt ni...*konon. hahaha

    ReplyDelete
  13. @adrianna syaz pilihan gambar tu kena ambil mengikut nombor dari jawapan soalan satu. Cth : soalan 1, saya jawab nombor 2.. jadi kesemua soalan yang seterusnya hingga soalan 9... saya kena ambil gambar yang kedudukan ke-2. gambar ambil dari google image.. gitulah gamenyer.. (:

    ReplyDelete
  14. @Yana Halim ini simple game je, bukan segmen (:

    ReplyDelete
  15. oic.. have fun gee.. and happy new year!!

    ReplyDelete
  16. @Sobri Yaacob tenkiu.. happy new year to en Sobri too ^^

    ReplyDelete
  17. @fatin wawa menarik tertarik memang daboooommmmm. best!

    ReplyDelete
  18. wahh...macam menarik gak game nih...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  19. @Azlan Strider memang menarik.. tak nak cuba ke en.Azlan? :)

    ReplyDelete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...