Liebster Blog Award

• Gee Lion • 10:29:00 • 28 Sembang

Pertama, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada Parih kerana sudi mengetag saya dalam Liebster Blog Awards.

Kedua, sebenarnya saya tidak faham dari siapa Award ini. Yang pasti bukan Parih, jadi ada sesiapa boleh jawab dari mana datangnya Liebster Blog Awards ni?

Sorry, saya memang selalu ketinggalan kereta api so tiket pun dah banyak burn.. [read:memang tak pernah ambil tahu pasal award awardan ni]

Jadi, setelah membuang masa sebanyak dua minit untuk baca perenggan di atas kita teruskan dengan sesi interrogation by Parih :

Orang yang paling anda sayang , rapat ?
Daddy cool

Warna kegemaran ?
Cokolat

Habbit yang ada pada diri ?
Tidur

Apa yang paling suka dan tak suka ?
Paling suka – Tidur
Tak suka - Nervous

Tempat yang tersangat ingin pergi ?
Jepun.

[tak perlu bagi sebabkan? Keh keh keh]

Pernah jumpa hantu / benda pelik2 ?
Pernah.
Nampak qarin sendiri. Ke jin, ke hantu tah.. sebiji muka macam aku..

Tidur sehari berapa jam ?
Purata 7 jam sehari, okaylah tu dari Xing Xing and Liang Liang kan…

Apa rutin harian ?
Bangun pagi – kerja – balik kerja – tidur

Boring tul.

Perkara paling buruk dalam hidup ?
Bangun pagi – kerja – balik kerja – tidur

Eh, macam sama je. Haih nak buat macam mana.. hadap ajelah.

Impian dalam hidup ?
Bangun tengahari – lepak – lepak – tidur


Memang tak sedetail Jazz Lover, tapi yang penting saya jawabkan.. Hehehe..

Rasanya saya dah boleh dieliminate dari jadi pemenang Liebster Awards ni, sebab saya malas nak tag-tag blogger lain. Tapi jangan ingat korang boleh selamat, sebab walaupun saya tak tag, kemungkinan untuk blogger lain untuk tag anda adalah tinggi sama sekali..

Untuk pengetahuan korang semua juga, ini adalah segmen kedua aku masuk selepas hampir 5 tahun berkecimpung dalam dunia blog [read:betapa malasnya diriku…]

Jadi kepada anda yang sedang membaca ni, kalau rajin; TAG LAH DIRI SENDIRI.

Sekian, terima lah gelak secara besar-besaran dari aku .. MUAHAHAHAHAHAHA..
Kbai

  1. sy tak pernah join liebster award ni. ape bende ni eh? hihihihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh alangkah indahnya jika saya dapat menjawab soalan cik Iris..
      malangnya saya pun tak tahu apakah dia liebster blog award ni.
      ada google sikit but still macam tak faham lagi ~.~'

      Delete
  2. Hmmm... tahulah kakak suka tidur ye..
    Jgn banyak sgt tidur nanti asyik bermimpi pulak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kena banyak mimpi baru dapat ilham tulis blog..
      hehehe.. :D

      Delete
  3. Rutin harian kita sama..bilalah nk dapat cuti panjang..pergi holiday..bestnye...hahahaha *berangan je la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. simpan cuti banyak-banyak.. pastu hujung tahun pergi cuti.
      pergghhh heaven giler rasa.
      *berangan juga.. ):

      Delete
  4. ISH..JUMPA HANTU DIRI SENDIRI TAKUT TU...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..
      tau takpe..
      masa tu baru form 2.. :)

      Delete
  5. puteri pun dah beberapa kali kena tag dengan segmen liebster award ni...tapi sampai hari ini tak tahu siapa yang mulakan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi setiap kali kena tag, setiap kali tu la cik puteri join...?
      ouchhh.. jenuh gitu.. huhu..

      Delete
  6. Woahh nampak Qarin sendiri ke? Menakutkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak pasti itu qarin ke hantu ke..
      tapi yg pasti memang makhluk tersebut menyerupai saya........ >.<

      Delete
  7. tidur memang best. buat lah soalan pastu tag kat saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat soalan tu yang maleh tu cik budak.
      nanti ler saya pikirkan.
      yg pasti, soklan pasal kawin mesti kena ada baru syiok kan?

      cik budak dah kahwin??
      krik krik krik [read:bunyi cengkerik]

      oic budak lagi budak ni.....
      kih kih kih...

      jangan maraaaahhh naaa...
      larikkkk!!

      Delete
  8. ni kira mcm segmen berantai lah kalau dipendekkan cerita ihihihhii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berantai-rantai cik kira sampai tak tahu mana hujung mana pangkal t_t

      Delete
  9. Liebster Award ni rasanya dah lama dah......tp belasah ajelah Gee hihi......
    Ceritalah sikit pasal qarin tu Gee....mcm seram jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. adakah kak okje pasti bahawa kak okje sudah bersedia.... ?

      Delete
  10. akak penah sekali participated
    pastu sape tag lagi, minta maap ler, dah tak rajin
    sebenarnya tak tahu sape pencipta asal tapi ianya macam
    anugerah dari seorang blogger ke blogger lain
    details boleh baca dekat Liebster Award
    impian ko tu terbaik lah gee, cam nak buat impian gitu juga lah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kak yana,
      bila dah terlalu banyak ditag, jenuh pulak nak menjawab..
      hihihi..
      tapi alhamdulillah, strategi Liebster award ni bagus sebenarnya.
      kita boleh berkenal-kenalan dan mengenal pasti blog yang kita belum kenal..
      macam dalam hal ni, Parih beri award pada saya dan saya dgn bangga menerimanya.. hehe..
      Thank you en.Parih, akan ku kenang jasamu hingga ke akhir hayatku... aiceh :D

      dah baca and now dah faham kak yana, thanks for the info. baru tahu yang saya maybe telah INTERRUPTING rantaian award ni.. huhu..

      eh haruslah terbaik kak yana, takde yg lebih baik rasanya drpd impian saya tu. nampak tak betapa mustahilnya ia utk dicapai dek 'terlampau baiknya' impian itu?

      keh keh keh...

      Delete
  11. tet..sama larr..slalu kalau liebster award ni sampai..mmg timm ni org terakhir..kemalasan la nak tag n buat soalan pulak..kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kena tidor beberapa jam dulu baru boleh generate soalan. itu soalan yg senang. kalau nak pekena blogger jawab soalan susah, mahu kena masuk sekolah balik.. nampak tak betapa malasnya nak buat soalan tu?
      hehehehe ;D

      Delete
  12. aduhai KA masih berhutang lg, nan hado masa nak buat ni !

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe KA,
      nanti ada masa terluang buatlah ye.. :)

      Delete
  13. Byk yg tag lya tpi dah lupa sapa yg tag hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan..
      kira banyak lah blogger yg dah bagi cik lya award ni tau.. >.<

      Delete
  14. yeay tempat yg teringin sgt nk pegi Jepun ye..akak doakan impian Gee tercapai ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah JM,
      one future day maybe.. (:

      Delete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...