Segmen Blogger Cergas & Santai

• Gee Lion • 11:00:00 • 49 Sembang


The Terms :
  • Copy banner di atas dan link kan terus ke entry beliau, tajuk entry Segmen Blogger Cergas dan Santai.
  • Jawab TIGA soalan kat bawah ni dengan santai sangat (Option : Nak jawab pun boleh, tak nak jawab pun okay. Entry kosong pun boleh, asalkan korang join buat entri and link kan terus ke blog beliau. Mudah kan?)
  • Tinggalkan link entry anda di ruang kotak komen beliau. Nanti beliau akan listkan dalam satu entry..

Masa blogwalking malam tadi, aku tertarik nak join satu segmen yang dianjurkan oleh cik Izzati Amira. Simple dan kiut miut je segmen dia. Selalu entri aku rasa macam berat sangat nak hadam. Nah, hadiah untuk meringankan kepala pula ye.

Jom start sesi interrogation. Dibikin khas oleh cik Izzati Amira.


Currently , lagu/movie/buku/novel apakah yang menjadi kegemaran korang? Citer lah sikit kenapa you suka benda alah tu.

Movie? Tak berapa nak layan. Buku? Dah lama tak beli buku baru. Novel? Samalah status macam buku. So tinggal lagu saja..

Lagu yang aku paling suka dengar sekarang ialah lagu Gegaran Cinta nyanyian DJ Nazz ft Wanie. Aku paling suka part lirik di bawah ni..

Mengapa cinta ada dugaanNya
Dalam hidupku yang ingin bahagia
Keindahan itu hanya seketika
Lara di jiwa akhir yang ku rasa

Dengarlah cinta ku ingin bahagia
Hilanglah duka hapuskan derita
Damailah hidup tenanglah jiwa
Dalam melayari indah cinta bersama

Erk, siapa yang faham tu diam-diam sudahlah ye. Mwehehehe..

Suggestkan SATU link blog yang kamu suka/selalu lawati. Kenapa?

Kenapa satu je? Kenapa tak banyak-banyak? Alah..

Btw, sebab aku memang suka langgar rules bila join segmen-segmen ni, maka berbekalkan genetik dan sifat biologi yang memang tak dapat diubah, maka segmen kali ni pun aku terasa macam nak break the rules babeh. Tapi sebab aku ni taklah kejam, bahkan sangat baik hati dan romantik, maka di bawah ni, aku senaraikan dua blog yang aku rasakan bebas dari unsur-unsur rasuah dan penuh dengan kata-kata yang sukar tuk dihadam macam blog aku juga.

Perdu Cinta
Wan

Silalah bom blog mereka dengan penuh kasih dan sayang.

Dalam banyak-banyak entry yang pernah korang post, pilih entry yang korang rasa "Inilah entry yang memang aku nak setiap orang baca!!!" Share kan link post tersebut. Entry yang berunsurkan pengajaran/tips sangat digalakkan.

Dalam blog ini, rasanya takde entri yang berunsurkan pengajaran dan tips. Banyak-banyak aku mengomel, aku pun tak tahu pasal apa. Siap ada yang cakap tak faham lagi dengan apa aku tulis. Jadi aku start wondering, where did I get it wrong? [read:pura-pura tak tahu].

Jadi aku rasa.. aku nak pilih INI.

Trivia : Takde yang istimewa pun tentangnya, siapa yang rajin beli komik kat myNewsPlus atau kat mana-mana kedai buku mesti dapat agak, dari mana aku dapat inspirasi hasilkan entri ini. Aku bagi hint lah.. Tajuk buku tu pun ada perkataan Kejora..

Cerita yang kedua ialah Dandelion. Hah, kenapa dua? Sukati akulah..

Trivia : Cerita ini adalah intipati utama blog Diari Dandelion.. Heee..

Sebenarnya, korang boleh tahu mana satu entri pilihan aku kalau korang rajin bukak ini.



Sekian, harap anda semua terhibur.
Tunggu jawapan dari korang pulak kalau ada sesiapa yang sudi nak join.
Adios homeza. Ya ee maka ci na wakasalu ot deh!


  1. Replies
    1. thanks cik Naniey (:
      lama tak nampak, mana pergi?
      ^_^

      Delete
  2. Selamat bersegmen..
    Kakak baca N3 sambil senyum-senyum sendiri tau:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. senyum-senyum sendiri takpe lagi kak..
      jangan gelak sorang2 sudah..
      nanti ada pulak yg fikir lain..
      hehe.. ^_^

      Delete
  3. all the best Cik Gee. menarik segmen camni. hehe. baru tadi baca entry Cik Gee yg sukar dihadam. Cik Gee suka baca buku apa? ritu yang Cik Gee komen kat blog saya tu buku bukan dari jibril kan? saya tak pernah lagi baca buku under bukuhitampress. best x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, buku bukan dari jibril oleh FH.
      memang best!
      saya ade tulis entri pasal buku tu kat sini -->
      http://diaridandelion.blogspot.com/2013/12/jibril.html

      saya suka baca buku yg bergenre alternatif, underground dan indie [walaupun sama saja semua tiga2 bende ni].
      saya rasa penulisan dlm buku2 sebegini walaupun agak berbaur kontroversi tapi lebih bersifat realiti dan jujur tentang apa sebenarnya berlaku di sekeliling kita.
      sebahagiannya itu lebih bagus daripada novel/buku mainstream yang tak habis2 nak ajak pembaca dia berfantasi tentang putera yg kacak & cinderella yg miskin T_T

      Delete
    2. yes, setuju dengan cik Gee. banyak sangat dah buku mainstream yg cliche sampai dah tau hujung pangkalnya. haha.
      saya pun suka jugak baca buku bergenre tiga bende diatas. nanti boleh lah kongsi dengan saya lagi.
      paling suka buku under press yg mana?

      Delete
  4. Sori akak lewat singgah blog Gee... akak tak sempat nak baca lagi, InshaAllah maybe next time dear..tq comment blog akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's okay..
      saya suka je baca blog akak..
      as the matter of fact, saya komen je mana2 blog yg saya jejak.
      hohoho..
      see you kak eMMe.. ^_^

      Delete
  5. mcm best jeee. kalau sempat taip entri jap lagi nak join jugakkk. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. silalah ye.. nanti saya p jenguk blog cik aisya.
      kot2 dah join.. hehe ^^

      Delete
  6. all the best.. selamat bersegmen ^-^

    ReplyDelete
  7. zizie pun suka gi blog kak jua sebab penuh dengan kata2 nasihat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kan?
      bila baca blog dia memang kena fikir dua tiga kali pastu baru dapat hadam..
      terkesan juga di hati ini.. heee.. :D

      Delete
  8. makin kiut miut aihh belog Gee nih ;)

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. waalaikumussalam 3lalat
      thanks sudi ke mari ^_^

      Delete
  10. Blogger Cergas & Santai haaa...gitu sekali nama...

    hari ni mmg senang hadam :P

    p/s : header baru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haruslah.. nama pun kena bombastik.
      kenapa bombastik kena tanyalah cik izzati sendiri.. hohoho..
      alhamdulillah, senang hadam maknanya senang jugak lah nak membuang ye dok cik Sally? ke situ pulak.. t_t

      p/s: facebook cover yg dimodified jadi header blog.. mwahaha..

      Delete
  11. Assalamualaikum. Singgah sini dari segmen yang sama. Done follow :)

    http://fiqadira.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu cik Nad.. done follow juga..
      salam perkenalan.. (:

      Delete
  12. yang ni senang sangat nak paham
    hak yang sebelum-sebelum ni, makan masa nak paham
    apapun all the best ye gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni kalau tak faham juga tak tahulah.. Mwahaha..
      Thank you kak yana =)

      Delete
  13. Salam, menyinggah dan follow sini~
    datang dari segmen yg same. singgah dan follow kite pulak. :>
    http://qieyla4everstory.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu cik Aieyna.. done follow juga..
      Salam perkenalan.. (:

      Delete
  14. selamat bersegmen cik gee . yaya baru first time singgah blog ni :D hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih cik lieya..
      and terima kasih juga sudi singgah blog buruk ni..
      welkam2.. =)

      Delete
  15. wahh good luck good luck, kite join jugak ni, miahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks cik Nur.
      eh sibuk je dia nak join jugak..
      hehehe :D

      Delete
  16. Salam.. singgah dari segmen yang sama..

    http://miamorzafirah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam cik Zafirah,
      Terima kasih sudi singgah ke mari.
      InshaAllah bakal menyusul ke blog cik Zafirah sebentar lagi (:

      Delete
  17. mcm2 la gee ni..hee..akak dah follow awak..anway nice blog..

    http://ummiammararif.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam cik Aisyah,
      Terima kasih sudi singgah ke mari.
      InshaAllah bakal menyusul ke blog cik Aisyah sebentar lagi (:

      p/s : bila lagi nak merapu meraban macam ni kan? mwehehe..

      Delete
  18. sangat mendalam ar lirik lagu tuu.hahaha
    selamat bsegmen ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang mendalam..
      Especially utk "orang2" seperti saya.. Huhu..
      Thanks cik Nad!
      ^_^

      Delete
  19. x pernah dengar lak lagu gegaran cinta tu ^^,

    ReplyDelete
  20. saya lagi kasi jawapan selamat je blog pilihan tu. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu bukak THR Gegar guna Astro.
      rasanya radio lain tak main lagu ni.
      lagu tema slot Gegar Cinta memalam..
      best.. cer ler google..

      hahaha.. soalan tu memang.. ^_^

      Delete
  21. Cahaya Alam Maya
    singgah dr segmen yg same. Sambil2 follow yang baru nak kenal :)

    Wahhh mcm dah lain lah blog ni. Nampak sgt dah lame tak dtg. hihi maaf yee kak Gee. cantik header tuuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama join segmen tu. tak perasan pula cik nur join sekali.. hehe.. sorry ;)

      thank you. header tu hasil tangan cik maisarah. simple je. i loike.. thanks sudi singgah sini lagi ye cik nur.. kak gee pun jarang hapdate.. ^_^

      Delete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...