Santai | Hidup sekarang

• Gee Lion • 08:30:00 • 32 Sembang
Alhamdulillah.. berjaya juga meluangkan masa dan kuota internet untuk menaip entri dalam blog ini. Setelah kian lamanya daku bertapa dalam gua.. Hehehe.

Apa khabar hangpa-hangpa semua? Ada blogger yang prihatin bertanya keberadaan aku, mana aku pergi, apa aku buat.. Terima kasih banyak-banyak. Aku juga ingin mengambil kesempatan ini utk mengucap terima kasih kepada kak Yana Yani atas pemberian kad raya tahun LEPAS dikirim pada aku. Kalau tak silap aku, masa tu aku masih lagi menetap di Laguna Biru, Rawang. Sekarang, tidak lagi. Memang aku nak buat entri pasal tu tapi biasalah.. manusia merancang, tapi Allah lagi Maha Hebat perancangannya.

Macam-macam yang aku lalui sehingga aku takde hati nak buka blog, email dan lain-lain medium alam media sosial.

Kenapa?

Takpelah, biarlah jadi pengajaran untuk diri aku seorang saja dan mereka yang mengenali aku.

Menyesal?

Tidak.

I just love the thought that great things are coming. No matter what you’re going through, there’s so much to look forward to.

Biarkan ia menjadi penanda aras untuk aku mengenali siapa kawan siapa lawan. Tak akan aku lupa. Takpa, ada masa ada hati akan aku cerita juga. Nak cerita lebih-lebih pun tak boleh, banyak melibatkan orang-orang di sekeliling aku sendiri.

Jadi, apakah hangpa semua nampak gambar budak kecik di sidebar blog ni? Hehe.. Itulah anak hamba yang selamat hamba lahirkan.. Hehe. Macam tak percaya hamba kini sudah bergelar seorang mama.. Hahaha..

Sayalah makluk yg suka huru-harakan hidup mama!

Okay, lagi entri aku cerita lagi pasal budak ni okay? Tapi sekarang, nak jejak blog hangpa-hangpa semua yang dah berkurun lama aku tak jenguk. Bapok lenguh jari nak klik satu-satu. Huhu T_T

Sokian..

  1. Ya Allah sis! Ap khabar. lama cari blog akak tak jmpa. menghilang rupanya. siapa yg bagi kakak kita sedih ni! Amboiiiiii nak kena ni. Welcome back akak. jgn la hilang dah :( Btw tahniah dah jadi mama! Yeyyyyy. Hi anak saudara blog. eh? hehehehe Take care akak. Love you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. khabar baik cik ain.. alhamdulillah, lau tak takdelah kak gee nak buka blog ni balik. hehe.. masyehlah sebab sudi back up kita. boleh buat team ni! hehe! insyaAllah tak hilang dah. cuma kekerapan update tu kurang ckitlah. dah beranak ni kan, kena divide time properly.. hiu hiu hiu.. ^_^

      take care to you too.. bestnyer dia travel! huhu! daku jeles!

      love you too! ^_^

      Delete
  2. Waaah... sampai dah ada buah hati baru memang lama betullah Gee.
    Selamat memeriahkan kembali dunia blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. terima kasih kak zaki ^_^

      Delete
  3. Assalam Gee.. pagi2 singgah rumah akak ye.. sori tak sempat nak balas... tahniah dah bergelar mama..memang tertanya2 mana Gee ni.. alhamdulillah sihat adanya .. kan.. life must move on..seronok ada baby!

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok kak mar.. tak hingat bila last betul2 dpt nyenyak tidur.. haha ^_^ masyeh sudi jejak lagi kat cni..^_^

      Delete
  4. Tahniah, dah jadi mama dah sekarang.
    Aku je ntah bila ntah nak hilang status bujang. Hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. haha.. tak sangka..
      ko pon tak lama lagi agaknya..
      mane tahu.. jodohkan.. :p

      Delete
  5. Nak tau gak tetiba Kak gee senyap...
    Baby tu boboy k gegirl?? Hhihi.. Cute.. ^^

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. ade masa kak gee citer ye..
      gugurl la.. hihi..
      cute kan, macam mak dia laaa.. hahaha.. ^_^
      selamat BW juga ^_^

      Delete
  7. Salam Gee.....
    Yelah.... lama sungguh awak menyepikan diri ek....Tetiba dah ada baby. Tahniah ye.

    Aduh, duh duh udah kenapa pulak ni. Alahai, nama pun manusia Gee, biasalah tu. Nanti senang senang storylah ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak hainom..
      inshaAllah, ada mase citer..
      tapi mungkin tak kot.. hihi ^_^

      Delete
  8. Tahniah Gee.... mama dah ye.... happy for you !

    ReplyDelete
  9. Salam Gee..
    Selamat berkenalan.. 😃
    Terima kasih sudi ziarah blog ira.
    Tahniah dpt baby & dh jadi mama..
    Setiap yg berlaku tu, ada hikmahnya..semoga terus berblogging..👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam cik ira..
      sama-sama.. terima kasih sudi singgah blog ni juga ^_^
      alhamdulillah murah rezeki..
      ye btul tu cik ira, inshaAllah sedang up kan diri balik..
      selamat berblogging ^_^

      Delete
  10. Salam sejahtera hendaknya. Berkali-kali juga ditekan blog ini, tetapi tidak dapat diakses untuk suatu tempoh yang terlalu lama. Dan hari ini, ada tinggalan jejak oleh tuannya. :)
    Semoga dirahmati selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..
      hehe.. tadi privatekan sekejap sebab edit went wrong.
      tetibe sidebar tak muncul. dah lama tak main coding kan, jadi blur sekejap..
      terima kasih sudi jejak ke sini lagi..
      setelah sekian lama kan..
      happy BW incik wan ^_^

      Delete
  11. Tahniah, Gee! Enjoy the new and great phase of neighbourhood :)

    ReplyDelete
  12. salam ... diam-diam dia berisi rupanya ... tak pe lah kan ada gak teman baru ... heheheee

    ReplyDelete
  13. Tahniah sekali lagi. Lepas ni rajin-rajinlah update blog tapikan berdasarkan pengalaman, tak senang juga nak update blog kalau ada anak kecil ni ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pon
      baby jeles tengok kita ngadap laptop
      time tu la dia nak nangis
      nak nyusu
      nak main
      haha
      ^_^

      Delete
  14. Replies
    1. salam perkenalan cik mas <3
      terima kasih sudi datang blog yg sunyi sepi ni
      heee
      ^_^

      Delete
  15. Salam perkenalan dari saya..
    Seronok rasanya dapat tambah kenalan baru..
    Suka blog ini..

    ReplyDelete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...