Ungu

• Gee Lion • 20:00:00 • 55 Sembang
Dan bila cahaya keunguan itu menyerlah di sebalik tingginya dinding taman rahsia, bintang-bintang itu mula berkerlipan di waktu malam dingin yang penuh dengan kenangan. Kau merenungku, menyebut namaku. Entah kenapa, aku terasa namaku selamat dalam gerak bibirmu.


Di malam itu juga, sekali lagi aku merangkul engkau penuh mesra. Walaupun kau telah pergi namun cintamu terus hidup dalam suluhan cahaya yang kentara. Selagi jantungku berdenyut, kekasihku, kita akan selalu bertemu di sini, di dalam mimpi cahaya keunguan ini...

  1. Dalam maksudnya ni. Hmm. Kena pulak dengan lagu blog :)

    ReplyDelete
  2. Bergerak2 je awan tukan..

    Bc tulisan di atas,tgk pd perkataan rangkul tu,teringat satu malam yg sama di mana amir dn raja sdg bersms dgn akak di hp,bila akak kata,mama nk tido dah....kemudian amir jwb'selamat lena beradu ye mama,lena dlm dakapan papa ye syg,mimpikan papa ye...' dn raja pula jwb'nite mama,have a sweetdreams,lena dlm pelukan ayah ye syg...'

    akak sentiasa mengikut rentak sebelum bertindak...dlm hati hanya DIA yg tahu....hurmmm....

    ReplyDelete
  3. puitis sangt2....dalam maksudnya...org sastera..:D

    ReplyDelete
  4. Mimpi ke jumpa kejasih yeh....hehe

    ReplyDelete
  5. Warna ungu
    Warna rindu
    Karena terlalu
    Tambah waktu
    Malam memangku
    Bulan matamu

    Hikz

    ReplyDelete
  6. mungkin yg merangkul tu takde disisi...sayu rasa ~

    ReplyDelete
  7. hari ni K Mar pakai baju ungu... kebetulan....

    ReplyDelete
  8. Sayu plak perasaan habis membaca nye..uhukkkss

    ReplyDelete
  9. sangat mendalam maksudnya.. dan indah ,puitis ayat2nya

    ReplyDelete
  10. mcm bulan keliwon xD
    akak ni suka buat ayat yg maknanya mendalam, penuh puitis~ :)

    ReplyDelete
  11. masih lagi memikirkan maksud ungu di dalam post ini... mmmmmmm...

    ReplyDelete
  12. Saya suka ungu..gambar tu menarik,sejuk je mata.

    ReplyDelete
  13. deap meaning...puitis..puitis..gee :)

    ReplyDelete
  14. Sgt puitis...tpi mlihatkan tjuknye, buat rietta teringat pada sorg knalan yg fanatic purple...

    ReplyDelete
  15. @Scha Nazri saje letak nak feeling lebih... hehe =)

    ReplyDelete
  16. @Wirda Amir gambar format gif.. ^^
    saya doakan kak Wir dapat membuat kptsn yg tepat suatu hari nanti...
    Dia lebih mengetahuinya.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owhhhh...hahaha..,.lain benar sangkaan Gee nih...hehehe...Gee,apabila kita berhubungan dgn org lain,yg penting utk kita utamakan adala menjaga perasaan,mengekalkan rasa hormat,biarpun org tersebut melakukan byk kesilapan dn menunjukkan kejahilan diri...akak menunggu masa yg sesuai utk memilih bagaimana utk menyatakan kpd mereka berdua bahawa apa yg mereka buat itu salah dr segi agama....dn akak dh lakukannya atas rs ksh syg sesama insan.....si papa tersentap tp si ayah sgt baik penerimaannya.....hehehehe.....

      Delete
  17. @fatin wawa alhamdulillah, masih diberi ilham oleh Allah utk menulis.. =)

    ReplyDelete
  18. @suka suka snap gambar meh tunjuk ckit.. mwahaha.. (;

    ReplyDelete
  19. @Nurul Hidayah takkan sayu seseorang itu melainkan pernah melaluinya.. ye gitu cik Nurul?

    ReplyDelete
  20. @Mazni Munawar bulan keliwon? seram tu cik Mazni..

    dah memang itu genre blog ni.. embrace urself.. hehehe.. :)

    ReplyDelete
  21. @anisayu amboi amboi cik anisayu.. bermadah pulak dia ye.. heee.. =)

    ReplyDelete
  22. @Nurul Farahizzati mungkin tak perlu difahami.. hanya perlu diterima.. =)

    ReplyDelete
  23. @atien zuraidah gif format.. cer cari kat weheartit.com cik atien. banyak tau.. comel2 semuanyer.. =)

    ReplyDelete
  24. @HeNRieTTa JoSe saya pon addicted to purple.. guess ur friend and i are both like the same thing.. =)

    ReplyDelete
  25. apa yang kita rasa kadang dia juga turut rasa, begitu sebaliknya. cuma manusia kadang juga terlupa bahawa hati cuma satu yang ada untuk kita jaga sebaiknya. maka, selagi masih ada rasa, hargai sebelum ia benar2 melangkah dari kita :')

    ReplyDelete
  26. Ungu itu warna tema blog saya yang pertama dulu-dulu. Hehe. Tiba-tiba je kan.... -,-"

    ReplyDelete
  27. @asha hana itukah citra keunguan pada cik hana..?

    ReplyDelete
  28. @wanariahamiza agak tiba-tiba.. hehe :p suka kaler ungu jugak ea?

    ReplyDelete
  29. biasa kalau time2 macam nie saya jadi warewolf terus..hehehe..chop, tapi kenapa ungu??hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  30. @Azlan Strider amboi kemain. ni satu geng dgn Jacob ke? hehe. kenapa ungu? dah dia nampak ungu dlm mimpi tu... meme r... =)

    ReplyDelete
  31. perasaan yang tersirat..hanya tuan punya badan yang memahami :)

    ReplyDelete
  32. gee..awk memng dilahairkan degn bakat tulis puitis mcm ni ke? saya yg mls nak baca entry mcm ni pun slalu tertunggu2 entry dari gee..tapi bila baca jenuh kpla otak taksirkan....one more thing memang kena la lagu dgn entry2 gee..mendayu.. he..he..

    ReplyDelete
  33. @Azhafizah Md Nor heeee... sesiapa yg pernah lalui akan memahaminya... =)

    ReplyDelete
  34. @Sobri Yaacob saya pun tak tahu en.Sobri, cuma kalau ada ilham tu saya tulis je apa saya rasa.. mungkin sebab saya ni agak berselindung orangnya..

    pengakuan yg agak jujur di situ. terima kasih en.Sobri. ingatkan dah busy melancong sampai lupe orang kat sini. Hehehehe.. :p

    takpe kalau jenuh. memang itu effectnya bila baca ayat berbelit2 macam ni. lagu ni sengaja je saya letak, nak feeling lelebih. walau macam annoying sikit kan... hihi (;

    ReplyDelete
  35. @Gee Lion


    busy melancong... amboi terasa sngat cik gee..keh..keh.. :)
    this blog always in my heart..peweett :)

    ReplyDelete
  36. @Sobri Yaacob haha.. touching main-2 je en.Sobri.. ^^ iye ke? aiceh... pandai ngayat nooo.. :p

    ReplyDelete
  37. @Gee Lion
    kah..kah.. saja nak psyoco skit dgn blog ni... jgn mr cik gee..jagn nanti dlate plak ya blog ni..sbab ada mamt psyco blas smua komen balik..kah..kah..

    ReplyDelete
  38. @Sobri Yaacob kalau en.Sobri takpe. bukan anon yg psycho tu walau saya kenal siapa dia.. >.<

    ReplyDelete

Gee Lion : Terima kasih sudi berkunjung ke mari. InshaAllah akan membalas kunjungan anda sebentar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...